Quantcast

Nuskendusiame Italijos laive buvo 45 konteineriai su pavojingomis medžiagomis

  • Teksto dydis:

Antradienį Biskajos įlankoje nuskendusiame Italijos prekybiniame laive „Grande America“ buvo 45 konteineriai su pavojingomis medžiagomis. Tai trečiadienį pranešė Prancūzijos jūrų prefektūra.

Jos duomenimis, iš viso „laivas gabeno 365 konteinerius, iš kurių 45-iuose buvo pavojingų medžiagų“. Jo rezervuaruose taip pat buvo 2,2 tūkstančio tonų vadinamojo sunkiojo mazuto, naudojamo kai kuriuose laivų varikliuose.

Italijos laivas „Grande America“ nuskendo už maždaug 180 jūrmylių (333 kilometrų) į vakarus nuo Prancūzijos krantų. Jis plaukė iš Hamburgo į Kasablanką. Naktį į kovo 11-ąją, kai „Grande America“ buvo už 263 kilometrų nuo Penmaršo kyšulio, laive kilo didelis gaisras. Kapitonas informavo Prancūzijos pareigūnus apie susidariusią nepaprastąją situaciją, o paskui įsakė visiems laive buvusiems žmonėms jį palikti gelbėjimo valtimi.

Į incidento vietą operatyviai buvo nusiųsti patrulinis lėktuvas „Falcon 50“ ir vilkikas. Pablogėjus oro sąlygoms, nepavyko užkirsti kelio ugnies plitimui, dėl stipraus vėjo laivas pakrypo ir nuskendo.

Kaip pranešė trečiadienį Prancūzijos pareigūnai, laivo savininkas oficialiai įpareigotas imtis priemonių, kad būtų pašalinta grėsmė laivybai ir aplinkai, kurią kelia konteineriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eronimas

Eronimas portretas
Kur italai ten beda!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Novičioką plukdė į Afriką ar ką ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių