Quantcast

Koronavirusas pasiglemžė dar vieną gyvybę: mirė Uhano ligoninės direktorius

Kinijoje nuo koronaviruso mirė Uhano ligoninės direktorius.

Uhanas laikomas COVID-19 viruso, kuris Kinijoje jau pražudė 1,9 tūkst. žmonių, epicentru. Antradienį pranešta, kad užsikrėtimo šiuo virusu atvejų padaugėjo iki 72 tūkst.

Antradienio rytą mirė Učango ligoninės Uhane direktorius Liu Zhimingas, „žlugus visiems bandymams jį išgelbėti“, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Jis yra pirmasis nuo šio susirgimo miręs ligoninės direktorius.

Nuo koronaviruso mirė dar mažiausiai šeši medicinos darbuotojai, remiantis oficialiais duomenimis, užsikrėtę yra 1 716 medikų.

Apie Liu Zhmingo mirtį Kinijos žiniasklaida ir tinklaraštininkai pranešė netrukus po vidurnakčio antradienį. Tačiau šie pranešimai vėliau buvo ištrinti, vietoj jų skelbta, kad medikai vis dar bando išsaugoti Liu Zhmingo gyvybę.

Kinijos gyventojai Uhano ligoninės direktoriaus mirtį lygino su kito Uhano mediko Li Wenliango mirtimi, apie kurią taip pat pranešusios valstybinės žiniasklaidos priemonės vėliau žinutes ištrynė. Ir tik po kiek laiko Li Wenliango mirtis buvo dar kartą oficialiai patvirtinta.

Li Wenliangui Kinijos valdžia buvo skyrusi bausmę dėl gruodžio pradžioje jo išsakytų įspėjimų apie galimą viruso protrūkį. Valdžios teigimu, medikas esą be reikalo kėlė paniką.

Uhano ligoninės direktoriaus mirtis iššaukė pyktį dėl valdžios, kurią visuomenė kaltina neveiklumu kovojant su koronaviruso epidemija.

Uhano ligoninėse medikams trūksta tinkamos apsauginės įrangos: kaukių, apsauginių kostiumų. Dėl per mažo medicinos darbuotojų skaičiaus medikai, net ir pajutę pirmuosius viruso simptomus, dažniausiai tęsia darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių