Quantcast

„Nulaužta“ tūkstančiai Kanados vyriausybinių paslaugų vartotojų paskyrų

Neseniai kibernetinių atakų metu buvo „nulaužta“ tūkstančiai vyriausybinių paslaugų vartotojų paskyrų, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Šios atakos buvo surengtos prieš „GCKey“ paslaugą, kuria naudojasi maždaug 30 federalinių departamentų ir Kanados pajamų agentūra, pranešime spaudai paaiškino Kanados iždo valdybos sekretoriatas.

9 041 „GCKey“ paskyros savininkų slaptažodžiai ir vartotojo vardai „buvo įgyti apgaulingu būdu ir buvo naudojami bandant naudotis vyriausybės paslaugomis“, sakė valdžios atstovai.

Visos paveiktos paskyros buvo panaikintos.

Per šią ir dar vieną ataką nusitaikyta į maždaug 5 500 Kanados pajamų agentūros paskyrų, pranešė pareigūnai ir pridūrė, kad prieiga prie šių sąskaitų buvo sustabdyta siekiant apsaugoti mokesčių mokėtojų informaciją.

Vyriausybė ir federalinė policija pradėjo tyrimą, siekiant išsiaiškinti, ar nebuvo pažeistas privatumas ir ar iš šių paskyrų buvo gauta informacijos, nurodė pareigūnai.

Visuomeninio transliuotojo CBC duomenimis, nemažai kanadiečių nuo rugpjūčio pradžios pranešė, kad jų elektroninio pašto adresai, taip pat banko informacija, susieta su jų Kanados pajamų agentūros paskyromis, buvo pakeista.

Be to, jie pranešė apie jų vardu išleistus mokėjimus, susijusius su finansinės paramos paketu, kurį vyriausybė parengė reaguodama į COVID-19 protrūkį, nors jie tų išmokų neprašė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių