Quantcast

„Novičiok“ apsinuodijęs britas nori iš Rusijos prisiteisti 1 mln. svarų

Britas Charlie Rowley (Čarlis Roulis), praėjusiais metais Jungtinės Karalystės Eimsberio mieste apsinuodijęs nervus paralyžiuojančia medžiaga, siekia prisiteisti iš Rusijos 1 mln. svarų (1,1 mln. eurų), sekmadienį pranešė laikraštis „Daily Mirror“.

„Charlie ir toliau kenčia nuo į jo organizmą patekusios toksiškos medžiagos rimto šalutinio poveikio. Bet jis sako, kad labiausiai jam rūpi išsiaiškinti tiesą apie tai, kas įvyko“, – leidiniui sakė Ch. Rowley advokatas Patrickas Maguire'as (Patrikas Magvairas).

Teisininkas „Daily Mirror“ sakė, kad Ch. Rowley kreipėsi į jį prašydamas padėti pasiekti „teisingumą“, o jis savo ruožtu jam pasiūlė apsvarstyti galimybę paduoti į teismą Rusijos vyriausybę. Daugiau detalių P. Maguire'as neatskleidė.

Ch. Rowley ir jo partnerė Dawn Sturgess (Don Sterdžes) buvo hospitalizuoti 2018 metų birželio 30-ąją po to, kai, britų valdžios teigimu, apsinuodijo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ Eimsberyje.

Šis miestas yra netoli Solsberio, kur tų metų kovą, kaip įtaria britų tyrėjai, ta pačia medžiaga buvo apnuodyti buvęs Rusijos dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija.

Apie D. Sturgess mirtį pranešta 2018-ųjų liepos 8-ąją, o jos partneris buvo išrašytas iš ligoninės liepos 20-ąją.

Tyrėjai mano, kad pora rado gatvėje kvepalų flakoną, kuriame buvo nervus paralyžiuojančios medžiagos.

JK pareigūnai dėl abiejų incidentų kaltina Rusijos vyriausybę. Pats Kremlius neigia, kad yra kaip nors su tuo susijęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rusas kaltas

rusas kaltas portretas
jooo....reiktu paduoti Rusija i teisma, kad mano pensija nedideja......

tai

tai portretas
isdresruotas demonkratijos juokdarys tkisi is ruskio pinigu nesapnuok nes jie patys ubagai kaip indenai plikas basas bet ginkluotas iki dantu tai pafmirsk juos nes gali pakartoti ta pati bet nebus kam skustis......

Lietuviškas centas

Lietuviškas centas portretas
Indas prie gauto diplomo priedo prašo didesnio nei anglas dėl apsinuodijimo) gal škotisko viskio) iš Rusijos. Žemas lygys!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių