Quantcast

Norvegijoje uždaryta lankytina vieta: ieškoma žuvusio lietuvio kūno

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Norvegijoje uždaryta turistų traukos objektu tapusi Preikestoleno uola. Vyksta gelbėjimo operacija, per kurią bandoma ištraukti žuvusio asmens kūną, informuoja portalas thelocal.no.

Kelias link uolos viršūnės antradienį taip pat buvo uždarytas maždaug dviem valandoms.

„Kol kas nežinia, kiek tai užtruks“, – sakė operacijos vadovas Johnas Asask iš Pietvakarių policijos apygardos.

Antradienį policija tvirtino, kad pastangos ištraukti kūną nebuvo sėkmingos, todėl gelbėjimo operacija buvo pratęsta ir trečiadienį. 

Nevyriausybinė organizacija „Preikestolen Foundation“, reguliuojanti turistų srautus Preikestoleno uolos taku, teigė, kad 300–400 turistų dėl gelbėjimo operacijos negalėjo patekti į lankytiną objektą. „Automobiliai atvažiuoja nuolat. Beveik kaip įprastą dieną. Daugybė užsienio turistų, taip pat ir iš Danijos, negavo žinios, kad Preikestoleno uola yra uždaryta“, – pasakojo organizacijos operatyvinis vadovas Jorunnas Stokka.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad liepos 21 d. Lietuvos ambasada Norvegijoje buvo informuota policijos apie liepos 20 dieną Strando savivaldybėje žuvusį, manoma, Lietuvos pilietį, skelbia portalas tv3.lt.

Asmens tapatybė preliminariai buvo patvirtinta remiantis nelaimės vietoje rastais žuvusiojo asmeniniais daiktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loreta

Loreta portretas
Joks ne durnius pati ejau ten ir buvau bet zinoma reikia buti atidziam o jei visko bijosi nieko vertas gyvenimas be to saipytis lietuviams budinga is nelaimiu kas per tauta na kas ten zino gal zmogui negera gal nei ertino oi ar jis pirmas ir paskutinis zuna drasiems visada nutinka

Diana

Diana portretas
Kažkas prarado giminaiti. Prieš rašydami isigilinkite. Skaudinate kitus šlykščiais komentarais.

Taks

Taks portretas
Blogiausiai ne kad kažkas žuvo per savo kvailumą, bet kad kiti neteko galimybės ten papulti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių