Quantcast

Norvegijoje teroro aktus įvykdęs A. B. Breivikas bus perkeltas į kitą kalėjimą

Andersas Behringas Breivikas, nuteistas už 77 žmonių nužudymą per teroro išpuolius 2011 m. Norvegijoje, bus perkeltas į naują kalinimo įstaigą.

Tai seniai sutarto plano suteikti jam naujas sąlygas dalis.

Norvegijos pataisos tarnyba antradienį teigė, kad  jis bus perkeltas iš Telemarko įstaigos Šiene į kitą įstaigą Ringerikėje.

2011 m. liepos 22 d. A. B. Breivikas nužudė aštuonis žmones susprogdinęs automobilį Osle, o tada nuvyko į Utiojos salą ir užpuolė socialdemokratų partijos jaunimo stovyklą. Bendras žuvusiųjų skaičius – 77. Kelios jo aukos žuvo, kai puolė jam į pagalbą, nes jis buvo apsirengęs kaip policijos pareigūnas.

Nuo 2013 m. A. B. Breivikas laikomas izoliuotas Šiene. Nors jam skirta tik 21 metų laisvės atėmimo bausmė, į jo bausmę įtrauktos nuostatos, dėl kurių jis gali būti įkalintas iki gyvos galvos. Todėl jo sulaikymo planuose rekomenduojama, kad jis retkarčiais pakeistų buvimo vietą, nors saugumo procedūros abiejose institucijose gana panašios.

Naujoji Ringerikės įstaiga yra Tyrifjorde, o tai reiškia, kad jis bus vos už 10 kilometrų nuo Utiojos. Neseniai žlugo A. B. Breiviko pastangos dėl ankstesnio paleidimo, to siekdamas jis daug skundėsi dėl sąlygų Šiene.

Pareigūnai nepasakė, kada jis bus perkeltas, bet nurodė, kad tai įvyks greitai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Save jis laiko "Kovotoju". Taigi, jis nėra Teroristas. Jis - Karo nusikaltėlis. O tokiems - kaip žinoma kilpa arba 20 metų.

neee

neee portretas
i kita kalejma, bet i Ukraina ji reikejo pas savo vienamincius....

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel jis vis dar nepakartas ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių