Quantcast

Niujorke veikiantys slaugos namai pranešė apie 98 pacientų mirtį dėl koronaviruso

Niujorke veikiantys slaugos namai penktadienį pranešė apie 98 pacientų – kurie, kaip manoma, buvo užsikrėtę koronavirusu – mirtį.

„Tai absoliučiai siaubinga, – pareiškė Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blazijas). – Tai neįkainojama netektis, ir tiesiog neįmanoma įsivaizduoti, kad vienoje įstaigoje mirtų toks skaičius žmonių.“

Visgi nėra žinoma, ar Manhatane įsikūrusiuose slaugos namuose „Isabella Geriatric Centre“ kilusią mirčių bangą galima laikyti iki šiol didžiausio masto tokiu įvykiu Jungtinėse Valstijose, kadangi mieste veikiantys slaugos namai pasirinkę skirtingus būdus pranešti apie fiksuojamų mirčių skaičių. Penktadienį valstija pranešė, kad minėtuose slaugos namuose mirė 13 žmonių.

Vis dėlto 705 vietų centro darbuotojai patvirtino, kad trečiadienį mirė 46 pacientai, kurių COVID-19 testai buvo teigiami, o dar 52, kaip įtariama, yra užsikrėtę virusu. Kai kurie pacientai mirė slaugos namuose, kiti – po gydymo ligoninėse.

Mirusiųjų skaičius taip išaugo, kad slaugos namai užsakė vilkiką–šaldytuvą palaikams laikyti, kadangi laidotuvių namai dirba nebespėja paimti visų mirusiųjų.

„Isabella“, kaip ir visi kiti Niujorko slaugos namai, iš pradžių turėjo tik ribotas galimybes vykdyti plataus masto ir nuoseklų pacientų testavimą, kad galėtų nedelsiant diagnozuoti institucijos gyventojus ir darbuotojus, – elektroniniame laiške parašė slaugos namų atstovė spaudai Audrey Waters (Odri Voters). – Nepaisant mūsų pastangų greitai atskirti asmenis, kuriems pasireiškė simptomai, tai sukliudė nustatyti tuos, kurie užsikrėtė ir kuriems nepasireiškė simptomų.“

„Slaugos namai taip pat susidūrė su personalo trūkumo problema, privertusia pasamdyti papildomos pagalbos ir sutrukdžiusia laiku pasirūpinti darbuotojų apsaugos priemonėmis. A. Waters teigė, kad šiuo metu slaugos namai jau turi galimybę atlikti „daugiau tyrimų“.

Pirmą kartą apie mirčių skaičių slaugos namuose pranešė vietos kabelinė naujienų televizija NY1.

Nuo pirmųjų COVID-19 protrūkio dienų buvo žinoma, kad padėtis slaugos namuose – itin kebli. Naujienų agentūros AP duomenimis, ypač smarkiai nukentėjo Niujorke veikiantys slaugos namai, o nuo ketvirtadienio juose mirė mažiausiai 3 065 žmonių – daugiausia visos šalies mastu, rodo AP skaičiavimai.

Valstijos Sveikatos apsaugos departamentas pranešė, kad yra gavęs „pranešimų apie protrūkius“ iš 239 slaugos namų, įskaitant mažiausiai šešias įstaigas, kuriose mirė 40 ar daugiau pacientų.

„Vienintelis dalykas, kurį dabar žinome apie slaugos namus – kad status quo, švelniai tariant, negali toliau tęstis,– kalbėjo B. de Blasio. – Viskas turi pasikeisti.“

Miesto valdininkai „visais būdais stengiasi suteikti pagalbą“, pridūrė meras ir pridūrė, kad, kad merija Manhatano Vašington Haitso kvartale įsikūrusiems „Isabella Geriatric Centre“ slaugos namams skyrė tūkstančius respiratorių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių