Quantcast

Niujorkas atsisveikina su sudeginta Kalėdų egle

  • Teksto dydis:

Niujorkas atsisveikina su sudeginta Kalėdų egle. Šventinis medis – išmontuotas. Policijos sulaikytas padegėjas apkaltintas dėl išpuolio, bet ir vėl paleistas laisvėn, nes padegimas, nesukeliant grėsmės žmonių gyvybėms, laikomas tik nusižengimu. Padegėjas – benamis, ne kartą įkliuvęs policijai, praneša LNK.

Prie televizijos „Fox News“ stovinti Kalėdų eglė niujorkiečių nebedžiugins. Ją pasiglemžė ugnis. Kaltininkas – 49-erių vyras. Apie vidurnaktį jis pastebėtas besiropščiantis ant konstrukcijų, kurios ir laikė 15 metrų eglę. Padegęs medį dar bandė iš nusikaltimo vietos bėgti, bet policija sučiupo. Jis benamis, bent kelis kartus sėdėjęs areštinėje dėl apsinuoginimo prie teismo pastato ir narkotikų laikymo. Ir, beje, jis vėl gatvėje. Paleistas teismo, nes medžio padegimas pagal Niujorko įstatymus – tik administracinis pažeidimas. 

„Buvome čia dieną prieš tą įvykį. Nufotogravome šį gražų medį. Net nežinojome, kieno tai eglė. Ir ryte per žinias išgirdome, kad ji sudegė. Tai buvo „Fox News“ eglė. Be galo liūdna“, – sakė turistė. 

„Gėdinga, kai kažkas tokio įvyksta artėjant Kalėdoms. Juk tai švenčių metas, buvimo drauge ir gėrio laikas, bet, akivaizdu, kad ne visi taip galvoja“, – teigė turistas. 

Gaisras buvo užgesintas, žmonės nenukentėjo. Bet sudegusią eglę teko išmontuoti. Tiesa, neilgai trukus bus pastatyta jos vieton nauja. Ji esą grožiu nenusileis pirmtakei ir prieš Kalėdas pasiųs vilties žinią, kad šviesa ateina net po tamsių akimirkų. 

Šis padegimas primena Kauno Kalėdų eglės istoriją. Praeitą savaitgalį Kaune vyras apipylė žaliaskarę degiu skysčiu ir ją padegęs pasišalino automobiliu, bet galop buvo sulaikytas. Priešindamasis net sužalojo pareigūną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Įkvėptas kauno padegėjo,niujorkietis žygdarbį pakartojo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių