Quantcast

Nigerijos policija: per protestus žuvo 22 pareigūnai

Nigerijos policija penktadienį pranešė, kad per šį mėnesį šalyje vykusius protestus žuvo 22 policininkai ir buvo sunaikintos 205 nuovados, taip pat paneigė pranešimus, kad pareigūnai šaudė į taikius demonstrantus.

Jaunų aktyvistų vadovaujami protestai prieš policijos brutalumą ir prastą valdymą įsiplieskė spalio 8 dieną ir tapo didžiausiomis pilietinio nepaklusnumo akcijomis per kelerius pastaruosius metus šioje daugiausiai gyventojų turinčioje Afrikos valstybėje.

Saugumo pajėgoms spalio 20 dieną Lagose panaudojus šaunamuosius ginklus prieš demonstrantus, ši taktika išprovokavo neramumų bangą ir minių siautėjimą.

Žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ duomenimis, saugumo pajėgos nušovė 12 žmonių, o nuo protestų pradžios žuvo iš viso 56 civiliai gyventojai.

Tačiau policija tvirtina, kad pareigūnai naudodami jėgą „elgėsi pagirtinai nuosaikiai“, o kai kurie iš jų „brangiausiai sumokėjo už taiką“.

„Kai kurie siautėję protestuotojai be teismo žudė policijos pareigūnus“, – pareiškime nurodė atstovas spaudai Franckas Mba. Jis pridūrė, kad dar „dešimtys“ buvo sužeisti ir kad daugelio būklė „pavojinga gyvybei“.

Policija „Amnesty International“ pranešimus pavadino „neteisingais, klaidinančiais“.

„Mūsų policijos pareigūnai niekada nesigriebė neteisėtos jėgos ir nešaudė į protestuotojus, kaip teigiama atskaitoje“, – pabrėžiama pareiškime.

Šalies kariuomenė taip pat paneigė šaudžiusi į beginklius demonstrantus.

„Nigerijos kariuomenės kariai niekada nešaudė į jokius civilius gyventojus“, – ginkluotųjų pajėgų pareiškime pažymėjo jų atstovas majoras Osoba Olaniyi.


Šiame straipsnyje: Nigerijaprotestaipolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ištratint visus betvarką darančius nigerius,kitaip tvarkos niekada nebus.

Anonimas

Anonimas portretas
Ko jie ten leidžiasi skerdžiami kaip avinai ? Neturi kulkosvaidžių ar ką ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių