Quantcast

Nigerijoje išlaisvinti šimtai džihadistų pagrobtų vaikų

Nigerijoje pagrobėjai paleido 344 mokinius, praėjusią savaitę pagrobtus šalies šiaurės vakaruose, ketvirtadienį pranešė vienas Kacinos valstijos pareigūnas.

„Turime 344 mokinius, šiuo metu jie yra Zamfaroje, atliekami patikrinimai. Dėkojame Dievui, kad jie paleisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė gubernatoriaus padėjėjas saugumo klausimams Ibrahimas Katsina.

Anksčiau vienas prezidento padėjėjas sakė, kad moksleiviai paleisti, tačiau nebuvo aišku, kiek berniukų paleista. Taip pat vis dar neaišku, kiek išvis vaikų buvo pagrobta.

Vienas pareigūnas sakė, kad paleisti 320 vaikai, kitas – kad 333. Vietos žmonės Kacinoje sakė, kad paleista daugiau kaip 500 vaikų.

„Niekas negali pateikti tikslaus skaičiaus“, – AFP sakė vienas saugumo šaltinis. Jis nurodė, kad po derybų su vyriausybe vaikai buvo palikti miške.

Dabar paleisti vaikai yra Čafės mieste Zamfaros valstijoje ir netoliese esančioje Jankaroje Kacinos valstijoje.

„Tikslus paleistų vaikų skaičius paaiškės tik juos suskaičiavus, kai jie atvyks į [valstijos sostinę] Kaciną. Bet kokie pateikiami skaičiai yra spėjimai“, – pridūrė saugumo šaltinis.

Iš pradžių dėl pagrobimo buvo kaltinami nusikaltėliai, bet vėliau atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Boko Haram“.

Ketvirtadienį „Boko Haram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigė, matyti pagrobti berniukai.


Šiame straipsnyje: NigerijaBoko Haramterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kam mums tas zooparkas?

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Wilde Africa...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių