Quantcast

Kremliaus veiksmai atsisuka prieš jį patį: šalyje – mobilizuotų karių protestai, šaudynės

  • Teksto dydis:

Rytiniame Bachmuto mieste, Ukrainoje, vyksta įnirtingi mūšiai. Nuolat griaudėja sprogimai, pasakojama LNK reportaže.

„Man labai baisu, kai šaudo, dega namai“, – sakė Bachmuto gyventoja Jelena.

Žmonės būriais rikiuojasi prie vienintelio mieste atidaryto prekybos centro. Jame nėra elektros, langai užkalti, o sienose skylės.

„Net neturiu teisės galvoti apie galimybę nedirbti. Privalome tęsti darbą dėl žmonių. Tai mano misija“, – aiškino parduotuvės vadovė Iryna.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Rusų kareiviai jau kelias savaites bando užimti šį miestą.

„Mes neatiduosime Bachmuto, tai strategiškai svarbus miestas. Daug kelių jį jungia su rytais ir vakarais“, – tvirtino Ukrainos karys Eugene.

Pasak ukrainiečių karių, vyksta žūtbūtinės kovos.

Mes laikomės savo pozicijų, rytuose ir pietuose darome viską, kad okupantai pajaustų neturintys jokių perspektyvų. Nesvarbu, ką jie siųs kovoti prieš mus, jiems tai baigsis pralaimėjimu.

„Baisiausia šiame kare prarasti draugus. Turime išmokti kovoti su šiais jausmais, išmokti su jais gyventi“, – dalijosi Eugene.

Itin smarkios kovos siaučia Ukrainos rytuose, Donecko ir Luhansko srityse, bei pietuose, strategiškai svarbioje Chersono srityje. Tai trys iš keturių, Rusijos tariamai aneksuotų Ukrainos regionų.

„Mes laikomės savo pozicijų, rytuose ir pietuose darome viską, kad okupantai pajaustų neturintys jokių perspektyvų. Nesvarbu, ką jie siųs kovoti prieš mus, jiems tai baigsis pralaimėjimu“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Išpuoliai Rusijoje

Visgi panašu, kad Kremliaus veiksmai pamažu atsisuka prieš patį Kremlių. Rusijos Belgorodo srityje, kariniame poligone, įvyko susišaudymas. Pasak rusų gynybos ministerijos, žuvo vienuolika rusų karių, dar penkiolika sužeistų. Žiniasklaida skelbia kitokius skaičius: žuvo 22 kariai, dar šešiolika sužeistų. Visi kariai ruošti vykti kariauti į Ukrainą.

Užpuolikai esą priklausė neįvardintai ir nepriklausomai valstybių sandraugai, sudarytai iš buvusių Sovietų Sąjungos respublikų. Du susišaudymą pradėję vyrai žuvo, vienam pavyko pabėgti. Rusijos ministerija tai vadina teroristine ataka.

„Vakar, vieno iš karinių dalinių teritorijoje nutiko baisus įvykis. Įvykdytas teroro aktas, žuvo ir sužeista daug karių. Jie gydomi“, – tvirtino Belgorodo regiono gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Susišaudymas įvyko vietoje, kur anksčiau sukilo žmonės. Praeitą kartą ten apie 100 karių iš Briansko srities kategoriškai atsisakė vykti į Ukrainą.

Ukraina praneša, kad nuo karo pradžios sunaikino apie 65 tūkst. okupantų. Belgorode sekmadienį ramybės nebuvo, sugriaudėjo virš šešiolikos sprogimų. Vietos gyventojai teigė, kad sprogimai girdėti oro uosto rajone.

Išpuolis ir Maskvoje. Vyras karinės įskaitos biure sukėlė nedidelį gaisrą, pro langą įmetęs Molotovo kokteilį. Tai dar vienas protestas prieš V. Putino paskelbtą dalinę mobilizaciją.

Šaiposi iš Maskvos

Kremliui palankių separatistų kontroliuojamame Donecke raketomis apšaudytas mero biuras, smūgis smarkiai apgadino pastatą ir sunaikino tris netoliese stovėjusius automobilius. Separatistų valdžią kaltina Ukrainą, o Kyjivas išpuolio nekomentuoja.

Lenkijos sostinėje tūkstančiai žmonių dalyvavo pašiepiamame referendume dėl Rusijos ambasados Varšuvoje aneksavimo. Priešais ambasadą pastatyta balsadėžė, o žmonės turėjo laisvą valią rinktis: lapelyje visi galimi trys atsakymai vienodi – žodis „taip“.


Šiame straipsnyje: Rusijakaras UkrainojeDoneckasluhanskascharkivasdalinė mobilizacijaLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių