Quantcast

Neramumai Minske: sulaikytųjų per protestą skaičius pasiekė 140

Minske sekmadienį sulaikytų žmonių skaičius 18 val. vietos (ir Lietuvos) laiku pasiekė 140, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė oficiali Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovė Olga Čemodanova.

„18 val. duomenimis, protesto akcijos Minske metu sulaikytų asmenų skaičius pasiekė 140“, – pranešė O. Čemodanova.

Kiek anksčiau ji teigė, kad „vidaus reikalų struktūrų darbuotojai taikė būtinas tvarkos palaikymo ir visuomenės saugumo užtikrinimo priemones“, buvo „panaudota speciali technika ir specialiosios priemonės“.

Taip pat pranešta, kad Minsko Nepriklausomybės prospekte, kuriuo sekmadienį ėjo opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygio“ dalyviai, atnaujintas eismas, vėl dirba visos metropoliteno stotys. Kaip pranešė „Interfax“ korespondentas, demonstrantai pasitraukė iš prospekto ir eina prie stelos „Minskas – miestas didvyris“ Nugalėtojų prospekte, kur renkasi pagrindinė protestuotojų minia.

Iš ten tūkstančiai žmonių jau pajudėjo Nepriklausomybės rūmų – prezidento Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos Valstybinės vėliavos aikštėje – link. Rezidenciją saugo du šarvuotieji transporteriai.

Scanpix nuotr.

Nepriklausomi ekspertai anksčiau apskaičiavo, kad „Taikos ir nepriklausomybės žygyje“ dalyvauja daugiau kaip 100 tūkst. žmonių. Panašus dalyvių skaičius buvo ir per analogišką akciją praėjusį sekmadienį.

Tuo tarpu visos Minsko metropoliteno stotys, kurios anksčiau sekmadienį buvo uždarytos dėl masinės protesto akcijos miesto centre, 15 val. 50 min. vėl buvo atvertos keleiviams, pranešė metropolitenas per savo „Telegram“ kanalą.

Baltarusijos VRM: protestuotojai apgadino milicijos automobilį

Minsko centre į nesankcionuotą opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygį“ susirinkę dalyviai apgadino milicijos automobilį, savo „Telegram“ kanale pranešė oficiali Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovė Olga Čemodanova.

„Rugpjūčio 30 dieną, apie 14.40 val. (Baltarusijos ir Lietuvos laiku), prie Nepriklausomybės aikštės Minske minia žmonių užpuolė milicijos automobilį ir jį apgadino. Specialiajam transportui ir jame buvusiems pareigūnams buvo pavesti užtikrinti viešosios tvarkos apsaugą nesankcionuotų masinių renginių metu“, – pareiškė O. Čemodanova.

Šiuo metu trys asmenys sulaikyti ir nuvežti į sostinės Lenino rajono vidaus reikalų valdybos skyrių.

Oficiali VRM atstovė teigė, kad „piktadariai po ranka pasitaikiusiais objektais sudaužė priekinį automobilio stiklą, taip pat apgadino jo šonus“. 

„Šiuo metu trys asmenys sulaikyti ir nuvežti į sostinės Lenino rajono vidaus reikalų valdybos skyrių“, – pažymėjo O. Čemodanova.

Pasak jos, tarp sulaikytųjų yra futbolo treneris, gimęs 1986 metais, ir garsaus futbolo klubo sirgalių judėjimo narys, gimęs 1993 metai, o abu vyrai ne kartą buvo patraukti administracinėn atsakomybėn. 

„Apie dar vieną 1978 metais gimusį asmenį yra žinoma, kad jis anksčiau buvo teistas ir taip pat ne kartą buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn. Visi jie yra Minsko gyventojai. Vienas iš sulaikytųjų buvo apsvaigęs nuo alkoholio“, – teigė O. Čemodanova.

„Atliekamas patikrinimas, nustatomi kiti susiję asmenys. Bus atliktas teisinis sulaikytųjų veiksmų įvertinimas“, pažymėjo oficiali VRM atstovė.

Baltarusijoje jau trečią savaitę tęsiasi protestai prieš prezidento rinkimų, vykusių rugpjūčio 9 dieną, rezultatus. Nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis valstybės vadovas Aleksandras Lukašenka, einantis šias pareigas nuo 1994 metų.

Masiškiausi protestai vyko rugpjūčio 16 ir 23 dienomis.

Iš viso protestų metu buvo sulaikyta apie 7 tūkst. asmenų, kurių dalis jau yra paleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

toks

toks portretas
itarimas kad jie protestuoja tam kad veliau galetu atbegti i Lietuva kaip politines rezimo aukos ir gyventi viskas iskaiciuota

marinakosel toscka com

marinakosel toscka com portretas
Kalašnikovas yra laisvės kovotojų ginklas. Čia diktatorius gina laisvę suklastoti rinkimus. Žinodamas, kad dėl šio reikalavimo gali kilti pavojus. dėl šios priežasties jo saugumui reikalingas ginklas. Prancūzijoje sakome „jis turi puodelius“. Iš baimės jis daro kelnaites.

yra

yra portretas
prielaida kad rusnkvdpaslaptis jei ne mosad gavo putino nurodyma sukelt batkai /maidana/ ka /sekmingai/ bande idiegt storas komsorgas su balioneliais ziurint pro kreivus politakinius gavosi pys o istikruju putinui to ir tereikejo tai dar bus taip kad sis storulis dar gaus medali nuo putkos o euroturgelis kai atsikvoses tai storulio nepaglostys bet kadangi tie eurobiurokratai dirba ne is idejos juk kapitalizmas tai jems dzin si detale uz kuria niekas neduis nei silingo nes jie gyvena kitoje dimensijoje kaip V asiliukas?...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių