Quantcast

Negailestinga stichija: Pietų Rusijoje per potvynius žuvo šeši žmonės

  • Teksto dydis:

Pietų Rusijoje šeši žmonės žuvo per potvynius, kurie taip pat padarė žalos regiono infrastruktūrai, įskaitant naftotiekį, penktadienį pranešė pareigūnai.

Tuo tarpu pagalbos tarnybų darbuotojams sunkiai sekasi pristatyti maisto ir vandens nuo potvynių nukentėjusiems gyventojams.

Staigūs potvyniai paveikė Krasnodaro regiono dalis, įskaitant rajoną aplink Juodosios jūros kurortą Sočį, kur vyko 2014 metų žiemos olimpiada.

Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerija paskelbė, kad valant sąnašas buvo rasti šeši žuvę žmonės. Du sužeisti žmonės paguldyti į ligonines.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad kovojant su „negailestinga stichija“ visos vyriausybės tarnybos „dirba kritinės padėties režimu“.

Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad regione užlieta daugiau kaip 2,3 tūkst. namų.

Staigūs potvyniai dažnai padaro didelę žalę šiame regione tarp Juodosios jūros ir Kaukazo kalnų – patvinusios kalnų upės niokoja pasroviui esančius kaimus.

Per panašius potvynius 2012 metais aplink regiono miestą Krymską žuvo daugiau kaip 150 žmonių.

Rusijos naftos transportavimo kompanijos „Transneft“ regiono padalinys penktadienį pranešė, kad staigūs potvyniai ir žemės nuošliaužos „apgadino naftotiekį“ Tuapsės rajone, todėl „išsiliejo 5 kubiniai metrai naftos“.

Kompanija stengiasi, kad nafta nepakliūtų į Tuapsės upę, kuri yra svarbus vandens šaltinis 60 tūkst. gyventojų turinčiam Tuapsės miestui.

Potvyniai taip pat apgadino svarbią geležinkelio liniją ir kelių, pranešė pareigūnai.

Valstybinė geležinkelių monopolininkė „Rossijskije železnyje dorogi“ („Rusijos geležinkeliai“) ketvirtadienį pranešė, kad dėl padarytos žalos teko sustabdyti 31 keleivinį traukinį ir kad keleiviai buvo autobusais vežami į artimiausias stotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių