Quantcast

Neeilinis pareigūnų laimikis – sulaikyta beveik pusės milijono vertės šunų siunta

  • Teksto dydis:

Ši operacija – neeilinė. Vos atgabenus keturkojus, beveik pustrečio šimto šunų buvo pavogti iš oro uosto muitinės ir išvežti dideliu sunkvežimiu, pasakojama LNK reportaže.

Vienoje Meksikos pievų išdėliota gausybė narvų. Juose – net 241 šuo. Laimė, jie nespėjo atsidurti nelegalioje rinkoje. Policija sulaikė juos vežusį sunkvežimį po to, kai jie buvo išgabenti iš oro uosto. Tiesa, įdomu tai, kad gyvūnai išvežti be leidimo. Jie tiesiog buvo pavogti iš oro uosto muitinės. Gyvūnų apsaugos organizacija teigė, kad už juos kontrabandininkai galėjo nemenkai užsidirbti.

„Žmonės už šiuos šunis gali sumokėti nuo tūkstančio iki dviejų tūkstančių eurų. Tai priklauso nuo to, kokio šuns jie nori, kokiu tikslu jiems jo reikia, kokios veislės ir kokio charakterio. Vieni stambesni, kiti lieknesni… Taigi galiausiai žmonės ryžtasi mokėti dideles sumas“, – sakė Gyvūnų apsaugos organizacijos atstovas Edgar Castillo.

Tarp gyvūnų daugiausiai prancūzų buldogų ir haskių. Bendra jų vertė esą siekia iki pusės milijono eurų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Jie pelnosi iš gyvų būtybių. Šunys dovanojami Kalėdų ar Naujųjų metų proga“, – komentavo E. Castillo. 

Gyvūnai į Meksiką buvo atskraidinti iš Kolumbijos. Sulaikytų šunų veislės esą paklausios tokiose šalyse kaip Jungtinė Karalystė, JAV ir Ispanija. Tiesą sakant, naujausiame ir populiariausiame Amerikos šunų veislių registre buldogas užima antrąją vietą.

Kai kada šunys tiesiog penimi ir parduodami nelegalioje rinkoje mėsai.

 

Ne visada Meksikoje sulaikyti šunys parduodami naujiems šeimininkams. Štai praėjusį mėnesį Meksikos policija atliko operaciją, siekdama išgelbėti dešimt namuose laikytų šunų, kurie, kaip teigiama, tikriausiai buvo penimi ir tiesiog parduodami mėsai. Gyvūnų apsaugos organizacija žmones ragina ieškoti norimo šuns prieglaudose užuot palaikius nelegalią rinką.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių