Quantcast

A. Navalnas apkaltintas neteisėtos organizacijos įkūrimu

Rusijoje kalinamam iškiliam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui pareikštas naujas kaltinimas – dėl organizacijos, besikėsinančios į piliečių teises, įkūrimo, trečiadienį pranešė Tyrimų komitetas.

„Navalnas įkūrė pelno nesiekiančią organizaciją, veikiančią kaip užsienio agentė – Kovos su korupcija fondą (FBK)“, – žurnalistams sakė Komiteto atstovė Svetlana Petrenko.

FBK ir kai kurios kitos A. Navalno organizacijos birželį buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“, nes neva ketino surengti Rusijoje „sukilimą“, padedant Vakarų šalims.

Pasak S. Petrenko, A. Navalnas kartu su savo bendražygiais, įskaitant Ivaną Ždanovą ir Leonidą Volkovą FBK vadovavo nuo 2011 metų.

„Fondo veikla buvo susijusi su piliečių skatinimu daryti neteisėtas veikas. Navalnas, Volkovas, Ždanovas ir kiti asmenys savo asmeniniuose tinklapiuose bei FBK puslapiuose platino publikacijas, raginusias Rusijos piliečius dalyvauti nesankcionuotuose mitinguose šių metų sausį“, – pažymėjo Tyrimų komiteto atstovė.

Jos teigimu, „Navalnas iš anksto patikimai žinojo apie planuojamų renginių neteisėtumą, atsižvelgiant į galiojančius apribojimus [dėl COVID-19] ir į faktą, kad valdžios valdžios institucijos nebuvo išdavusios leidimo juos rengti“.

„Navalnas žinojo, kad už dalyvavimą nesankcionuotuose mitinguose numatyta administracinė atsakomybė“, – sakė S. Petrenko.

Jeigu opozicionierius būtų pripažintas kaltu, jam galėtų būti skirta iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Atitinkama baudžiamoji byla balandį buvo iškelta A. Navalnui, jo regioninių biurų tinklui vadovui L. Volkovui ir FBK direktoriui I. Ždanovui.

Tiek L. Volkovas, tiek I. Ždanovas yra palikę Rusiją ir šiuo metu dirba Lietuvoje. A. Navalnas yra nuteistas senoje sukčiavimo byloje, kurią jis laiko politine, ir nuo kovo vidurio atlieka bausmę kolonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Reikia vis pridėti dar po porą metų ir taip iki nusibaigs kalėjime....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių