Quantcast

Naujų koronaviruso atvejų skaičius Rusijoje per parą išaugo 16 proc.

Pirmadienį Rusijoje užfiksuotų naujų koronaviruso atvejų skaičius pašoko 16 procentų, palyginus su praėjusia para. Nustačius daugiau nei 2,5 tūkst. naujų atvejų, iš viso šiuo metu šalyje yra, remiantis oficialiais duomenimis, daugiau nei 18,3 tūkst. užsikrėtusiųjų.

Beveik trečdalis sergančiųjų – apie 11,5 tūkst. – yra didžiausiame šalies mieste Maskvoje. Sostinėje šią savaitę sugriežtinti gyventojų judėjimo apribojimai. Nuo šiol išeinantiems iš namų reikalingi specialūs leidimai.

Dar daugiau nei 140 tūkst. gyventojų visoje šalyje šiuo metu stebimi medikų, nes įtariama, kad jie galėjo užsikrėsti naujuoju koronavirusu.

Per pastarąsias dvi savaites Rusijoje užfiksuotų atvejų skaičius stipriai išaugo: nuo balandžio 1 d. fiksuojamas daugiau nei 560 proc. siekiantis augimas. Sveikatos apsaugos tarnybos prognozuoja, kad iki mėnesio pabaigos naujų atvejų skaičius ir toliau didės.

Rusijoje šiuo metu užregistruota beveik 150 mirčių nuo viruso, o tai yra santykinai mažas skaičius tokiai didžiulei valstybei pandemijos metu.

Dauguma Rusijos regionų pasekė Maskvos pavyzdžiu ir įsivedė įvairius ribojimus, dėl kurių gyventojams iš namų leidžiama išeiti tik dėl itin svarbios priežasties.

Praėjusią savaitę prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad saviizoliacijai nėra jokios alternatyvos, siekiant sustabdyti infekcijos protrūkį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių