Quantcast

Naujojoje Zelandijoje – pirmas per tris mėnesius mirties nuo COVID-19 atvejis

Naujojoje Zelandijoje penktadienį užregistruotas pirmas per daugiau kaip tris mėnesius mirties nuo COVID-19 atvejis: mirė šeštą dešimtį metų ėjęs vyras.

Sveikatos apsaugos pareigūnai sakė, kad šis vyras susijęs su vienu antros bangos židiniu, praėjusį mėnesį atsiradusiu Oklande ir nutraukusiu 102 dienų periodą, kai šalies visuomenėje nebuvo fiksuojamas viruso plitimas.

Penktadienį po pietų Oklando Midlmoro ligoninėje miręs vyras yra 23-ioji ir jauniausia koronaviruso auka šalyje. Pastarąjį kartą COVID-19 pacientas Naujojoje Zelandijoje mirė gegužės 24 dieną.

Medikai neskelbė, ar penktadienį miręs vyras sirgo kokiomis nors gretutinėmis ligomis.

Oklando židinys prasidėjo nuo vienos keturių asmenų šeimos, bet dabar su juo jau siejami 152 žmonės, įskaitant tris asmenis, kuriems COVID-19 diagnozuota penktadienį.

Židinį sunku užgniaužti, nors Oklande pustrečios savaitės iki sekmadienio vakaro galiojo karantino priemonės.

Oklando gyventojams šią savaitę jau leidžiama išeiti iš namų, tačiau vyriausybė 1,5 mln. gyventojų turinčiame mieste apribojo su mokyklomis nesusijusių socialinių susibūrimų dalyvių skaičių iki 10 ir visoje šalyje įvedė privalomą kaukių dėvėjimą viešajame transporte.

Anksčiau penktadienį, prieš pasirodant pranešimui apie naujausią mirties atvejį, pareigūnai sakė, kad šie suvaržymai galios bent iki rugsėjo 16 dienos.

Oklando židinio priežastis vis dar neaiški, bet genomo tyrimai rodytų, kad jis nėra susijęs su viruso atmaina, kuri Naujojoje Zelandijoje plito anksčiau šiais metais ir kuri didele dalimi buvo eliminuota per kovo pabaigoje pradėtą septynių savaičių karantiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo tuberkuliozės per tą laiką mirė dešimt- ir niekas nekreipia dėmesio. O dėl Covido kažkokia tryda...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių