Quantcast

Naujoje Zelandijoje radus numanomą bombą areštuotas įtariamasis

  • Teksto dydis:

Naujosios Zelandijos pietiniame Kraistčerčo mieste policija antradienį suėmė 33 metų vyrą, siejamą su viename tuščiame sklype rastais šaudmenimis ir paketu su numanomu sprogstamuoju, pranešė pareigūnai.

Kovo 15 dieną tame pačiame mieste ginkluotas užpuolikas atakavo dvi mečetes ir nušovė 50 žmonių. Policija tuo metu pranešė, kad užpuolikas turėjo kelis ginklus, o jo automobilyje buvo rasti du sprogstamieji įtaisai. Teisėsaugos pareigūnai kol kas neatskleidė, ar naujausias incidentas kaip nors susijęs su praeitą mėnesį įvykdytu išpuoliu.

Policijos vyresnysis inspektorius Johnas Price'as (Džonas Praisas) antradienį paskelbtame pranešime nurodė, kad gynybos pajėgų išminuotojai po 18 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku neutralizavo įtartiną paketą.

„Tuščiame sklype Niukaslo gatvėje Kraistčerče policija aptiko paketą su numanomu sprogstamuoju įtaisu ir šaudmenimis, – sakoma pranešime. – Naujosios Zelandijos gynybos pajėgų sprogmenų šalinimo komanda padarė paketą saugiu.“

Policija evakavo kelis aplinkinius namus ir buvo laikinai uždraudusi skraidyti virš tos vietovės.

Antradienio vakarą policijos užtvaros buvo pašalintos.

J. Price'as nepateikė jokios kitos informacijos apie suimtą įtariamąjį arba jo galimus motyvus.

Po kovą įvykusių šaudynių mečetėse 28 metų Australijos pilietis Brentonas Tarrantas (Brentonas Tarantas) buvo apkaltintas 50 žmonių nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti dar 39 žmones. Šiuo metu jis yra laikomas sugriežtinto saugumo kalėjime Oklande ir turėtų birželio 14 dieną vėl stoti prieš teismą. Taip pat nurodyta patikrinti jo psichikos būklę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

demokratiskai

demokratiskai portretas
emigruokit visus islamistus ir ivest totalne kontrole ir bus okey bet mtos kad kazkokios biurokratines jegos priesinas vadomos pasaliniu ir ne uz aciu.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių