Quantcast

NATO pajėgų Europoje vadas: Vakarų tankai nėra stebuklingas sprendimas Kyjivui

  • Teksto dydis:

NATO aukšto rango vadas ketvirtadienį įspėjo, kad Vakarų tankai netaps „stebuklingu sprendimu“ Ukrainai jos kovoje su Rusija, nors naujasis Kyjivo arsenalas bus pranašesnis už Maskvos ginkluotę.

„Nėra jokios ypatingos ginklų sistemos, kuri taptų stebuklingu sprendimu. Reikalinga visų sistemų pusiausvyra“, – po NATO kariuomenės vadų susitikimo pareiškė vyriausiasis NATO pajėgų Europoje vadas JAV generolas Christopheris G. Cavoli (Kristoferis Kavolis).

Visgi jis pridūrė, kad „šiuolaikinės Vakarų technologijos“ mūšio lauke Ukrainoje „yra aiškiai pranašesnės už Rusijos technologijas“.

Jungtinė Karalystė pirmoji iš NATO narių šią savaitę tvirtai įsipareigojo atsiųsti šiuolaikiškų Vakaruose sukurtų kovinių tankų, kurių reikalauja Kyjivas.

Tuo tarpu Vokietijos vyriausybė vis dvejoja šiuo klausimu, nors Kyjivas ir kiti Vakarų sąjungininkai spaudžia Berlyną leisti perduoti Ukrainai tankų „Leopard II“ ir padėti šaliai kovoti su Rusijos pajėgomis.

NATO karinio komiteto pirmininkas admirolas Robas Baueris ketvirtadienį konkrečiai neparagino perduoti Ukrainai tankų, bet pareiškė, kad „jeigu rusai kovoja turėdami tankų, ukrainiečiams taip pat reikia tankų“.

Anot jo, ukrainiečiams yra svarbu turėti tankų – ir dėl to, kad jie nori nenusileisti Rusijos pajėgoms, ir „dėl jų ambicijų atgauti savo teritoriją“.

R. Baueris sakė, kad Rusija greičiausiai planuoja naują puolimą pavasarį, nes Maskva nėra pakeitusi savo bendro tikslo nugalėti Ukrainą.

„Štai kam turi rengtis ukrainiečiai. Štai apie ką jie galvoja“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeChristopheris G. CavoliVakarų tankaiNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių