Quantcast

Mokslininkai: COVID-19 galimai persirgo beveik 6 proc. Anglijos populiacijos

Anglijoje pandemijos piko metu COVID-19 galimai persirgo beveik 6 proc. populiacijos, ketvirtadienį paskelbė infekcijų paplitimą tyrinėjantys mokslininkai, o tai reiškia, kad į oficialią statistiką nepateko keli milijonai atvejų, skelbia „Reuters“.

Visoje Didžiojoje Britanijoje COVID-19 infekcija patvirtinta 313 798 žmonėms, iš kurių 270 971 atvejis užfiksuotas Anglijoje – patvirtintos infekcijos prilygsta 0,5 proc. Anglijos populiacijos.

Tačiau antikūnų tyrimo, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 tūkst. Anglijos gyventojų, rezultatai parodė, kad antikūnų turi beveik 6 proc. dalyvių, o tai reiškia, kad iki birželio pabaigos Anglijoje virusu galimai užsikrėtė 3,4 mln. žmonių.

Šie rezultatai sutampa su kitų tyrimų rezultatais, kaip, pavyzdžiui, Nacionalinio statistikos biuro (ONS) tyrimu, kuris parodė, kad COVID-19 užsikrėtimo lygis visuomenėje yra didesnis, nei rodo kasdienė testų statistika.

Didžiausias užkrato mastas yra tikėtinas sveikatos priežiūros sistemos darbuotojų gretose. Infekcijų paplitimas didžiausias buvo Londone, kur 13 proc. žmonių turi antikūnų, o lyginant su baltaodžiais žmonėmis, COVID-19 užkratas dviem trečdaliais labiau tikėtinas etninių mažumų grupėse.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas anksčiau yra išgyręs antikūnų testus kaip vyraujančias pandemijos tendencijas galintį pakeisti dalyką. Nors šie testai yra naudingi atliekant populiacijos tyrimus, mokslininkai teigia, kad testų paklaidos bandymų metu testus paverčia nepatikimais individualiu lygiu.

Mokslininkai taip pat perspėjo, kad nors antikūnų testai yra naudingi atliekant tokio masto tyrimus, jie negarantuoja imuniteto nuo pakartotinio užsikrėtimo.

„Vis dar yra daug nežinomų šio viruso aspektų, įskaitant tai, kokiam laikotarpiui antikūnai gali suteikti apsaugą nuo užsikrėtimų ateityje“, – teigė Londono imperatoriškojo koledžo mokslinių tyrimų vadovas Grahamas Cooke'as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių