Quantcast

Miunchene sprogus Antrojo pasaulinio karo laikų bombai sužeisti keturi žmonės

Vienoje Miuncheno statybvietėje šalia pagrindinės miesto traukinių stoties trečiadienį sprogus Antrojo pasaulinio karo laikų bombai buvo sužeisti keturi žmonės, vienas iš jų sunkiai, pranešė Vokietijos pagalbos tarnybos.

Sprogimas driokstelėjo statybininkams gręžiant žemę, sakoma ugniagesių departamento atstovo pranešime.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, sprogimas buvo girdimas už kelių kilometrų, o nuolaužų prikrito kelių šimtų metrų spinduliu.

Vaizduose iš įvykio vietos matyti dūmų stulpas, kylantis tiesiai prie geležinkelio bėgių.

Geležinkelių operatorė „Deutsche Bahn“ nutraukė susisiekimą traukiniais paveiktame rajone.

Priešgaisrinės tarnybos duomenimis, sprogimas įvyko prie tilto, kurį turi pravažiuoti visi į stotį ar iš jos važiuojantys traukiniai.

Nesprogusių bombų Vokietijoje vis dar randama dažnai, net praėjus 76 metams po Antrojo pasaulinio karo pabaigos, dažnai – statybose.

Paprastai jos yra nukenksminamos arba surengiami kontroliuojami sprogimai, o dėl to atsargumo sumetimais kartais skelbiamos didelio masto evakuacijos.

Praėjusiais metais septynios Antrojo pasaulinio karo laikų bombos buvo rastos būsimoje „Tesla“ gamyklos – pirmosios Europoje – vietoje šalia Berlyno.

Didelės bombos pernai taip pat buvo nukenksmintos Kelne ir Dortmunde.

2017 metais Frankfurte atradus 1,4 tonos bombą, buvo evakuota 65 000 žmonių – tai buvo didžiausia tokia operacija nuo karo pabaigos 1945-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

broileris

broileris  portretas
Tikriausiai rusai primėtė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių