Quantcast

Mirė buvęs Pasaulio banko prezidentas J. Wolfensohnas

Trečiadienį Niujorke mirė buvęs Pasaulio banko (PB) prezidentas Jamesas Wolfensohnas, jam buvo 86 metai. Tai pranešė Prinstono pažangiųjų studijų institutas, kurio globėjų tarybos narys buvo velionis.

J. Wolfensohnas užgeso savo namuose Niujorke, Manhatano rajone. Jo sūnus Adamas laikraščio „The Washington Post“ žurnalistams sakė, kad mirties priežastis buvo komplikacijos po plaučių uždegimo.

Ekonomistas ėjo Pasaulio banko prezidento pareigas 1995-2005 metais. Šiame poste jis „sutelkė dėmesį į skurdo lygio mažinimą ir padvigubino pastangas kovoje su korupcija“, sakoma dabartinio PB vadovo Davido Malpasso pareiškime. Jis pažymėjo, kad PB darbuotojai „labai žavėjosi ir gerbė“ J. Wolfensohną ir jo žmoną Elaine, kuri mirė šių metų rugpjūtį.

„Eidamas PB prezidento pareigas, J. Wolfensohnas apsilankė daugiau kaip 120-yje šalių, kad geriau susipažintų su problemomis, iškylančiomis PB narėms, jį dažnai lydėdavo Elaine“, - konstatavo D. Malpassas. Anot jo, vadovaujant J. Wolfensohnui PB struktūros tapo labiau decentralizuotos, atviresnės ir pažangesnės technologijų požiūriu.

J. Wolfensohnas gimė Australijoje. Jis tapo JAV piliečiu 1980 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Per tokius pasaulio krizes,masonų šakalas

Nigga

Nigga portretas
Nu ir xuy su juo

Maradona

Maradona portretas
Dievo ranka
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių