Quantcast

Minsko centre susirinko apie 150 tūkst. protestuotojų: jau sulaikyta apie 250 žmonių

  • Teksto dydis:

Jau daugiau nei pusantro šimto tūkstančių žmonių susirinko į nesankcionuotą opozicijos akciją Minsko centre, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė liudininkai.

Akcijos dalyviai suformavo kelias daugiatūkstantines kolonas. Viena jų juda Nepriklausomybės prospektu link prezidento Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos. Dar viena kolona nuo stelos pusės jau nueina nuo tilto į Kalvarijų gatvę. Taip pat į ją įsijungia ir demonstrantai, judantys nuo prekybos centro „Korona“.

Protestuotojai taip pat juda link elitinės kotedžų gyvenvietės „Drozdy“, kur gyvena šalies vadovybė. Dar viena grupė žmonių užpildė visą Mašerovo prospektą iki susikirtimo su Timiriazevo gatvės.

Savanoriai įvairiuose vietose dalina demonstrantams vandens ir maisto. Tarp protestuotojų yra daug žmonių su vaikais, įskaitant ir žmones su vaikiškais vežimėliais.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, nesankcionuotos akcijos sekmadienį vyksta ir kituose Baltarusijos miestuose, įskaitant Gomelį ir Brestą.

Anksčiau Baltarusijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad sekmadienį įvairiuose Minsko rajonuose buvo suimta apie 250 žmonių. Ministerija teigia, kad iš viso akcijose šalyse dalyvauja ne daugiau nei 3 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Euro news paziurekit gerbiamas zurnaliste, is 10 dalint jusu kliedesius reikia. Gaila man tokiu "rasytoju", idomu butu zinot kas alga moka...

Anonimas

Anonimas portretas
o vakar per eu zinias rode ir sake kad desimt tukstanciu

Išvada

Išvada portretas
Dalinkit skaičius iš dešimt, bus arčiau tiesos. Nepaisant visko, prezidentas Lukašenka laimėjo ir turi realią valdžią. Vakarų atvirai kurstomas perversmas nepavyko.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių