Quantcast

Minske per studentų eitynes sulaikyta mažiausiai dešimt žmonių

  • Teksto dydis:

Baltarusijos sostinėje per nesankcionuotas studentų eitynes šeštadienį sulaikyta mažiausiai 10 žmonių, pranešė liudininkai.

Keli šimtai studentų susirinko prie Minsko valstybinio lingvistikos universiteto ir patraukė link Kozlovo gatvės, tačiau juos išvaikė teisėsaugos pareigūnai, sulaikę kelis asmenis.

Liudininkai taip pat praneša, jog vėliau buvo sulaikyta žmonių prie universiteto.

Baltarusijos žurnalistų asociacija nurodė, jog buvo sulaikyti keli žiniasklaidos atstovai, įskaitant naujienų agentūrų BelaPAN ir „RIA Novosti“, taip pat portalo onliner.by korespondentus.

Minsko miesto vykdomojo komiteto Vidaus reikalų vyriausiosios valdybos ryšių su visuomene skyriaus darbuotojas Romanas Laškevičius patvirtino, jog per nesankcionuotą akciją buvo sulaikyta žmonių, tačiau jų skaičiaus nenurodė.

Šeštadienį Minske taip pat vyksta tradicinės moterų eitynės. Apie sulaikymus toje protesto akcijoje kol kas nepranešama.

Jau daugiau nei du mėnesius Baltarusijoje vyksta protestai prieš rugpjūčio 9 dieną vykusių prezidento rinkimų rezultatus, pagal kuriuos nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka, šias pareigas einantis nuo 1994 metų.

Tačiau opozicija nepripažįsta valdžios paskelbtų rinkimų rezultatų ir juos laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Man labai patiko kaip Baltarusija susitvarke su sita ozio ismatu penktaja kolona. Labai teisingai Blatarusija padare, kad kirto per bulinga.

Tegu vaikščioja

Tegu vaikščioja portretas
iki pavasario.Vietoj Batkos nedaryčiau nieko.

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Tai jeigu supratau teisingai, 200 ozio lochu laiko , kad 9 milijonai baltarusiu prabalsavusiu uz lukosenka yra mazuma, todel reikalauja perduoti valdzia Linkeviciui
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių