Quantcast

Ministerija: per riaušes Indonezijos stadione žuvo 32 vaikai

Indonezijos moterų ir vaikų apsaugos ministerija praneša, kad mažiausiai 32 vaikai žuvo per spūstį Indonezijos stadione.

Šis incidentas pareikalavo 125 gyvybių. 

„Remiantis naujausiais duomenimis, incidento metu žuvo 125 žmonės, 32 iš jų – vaikai, iš jų jauniausiais – trijų arba ketverių metų mažylis“, – teigė Naharas, kuris kaip ir daugelis indoneziečių, turintis tik vieną vardą.

Ši tragedija Javos salos rytuose esančiame Malango mieste įvyko po to, kai Indonezijos futbolo stadione į aikštę įsiveržė tūkstančiai įpykusių vietos sirgalių, policijai atsakius ašarinėmis dujomis, kilo spūstis. Taip pat buvo sužeisti 323 žmonės.

Kaip teigia policija, daugelis aukų buvo sutryptos arba užduso.

Tai yra viena daugiausiai gyvybių pasaulyje pareikalavusi nelaimių sporto stadione.

Didėjant pykčiui prieš policiją, Indonezijos vyriausiasis saugumo ministras Mahfudas MD pranešė, kad buvo sudaryta darbo grupė tyrimui atlikti.

„Mes prašome nacionalinės policijos per ateinančias dienas surasti asmenis, kurie įvykdė nusikaltimus“, – teigė jis transliacijos metu.

„Prašėme jų... imtis veiksmų prieš juos ir tikimės, kad nacionalinė policija įvertins jų saugumo procedūras“, – sakė Mahfudas MD.

Malangoje nuo pareigų nušalinti mažiausiai devyni vietos policijos pareigūnai, pirmadienį pranešė nacionalinės policijos atstovas.

„Remdamasis nacionalinės policijos vadovo nurodymu, Rytų Javos policijos viršininkas... nušalino nuo pareigų devynis pareigūnus. Dėl visų jų atliekamas tyrimas“, – spaudos konferencijoje sakė Dedi Prasetyo (Dedis Prasetjas) ir pridūrė, kad buvo apklausti 28 pareigūnai.

„Mes norime aiškumo“

Tragedija įvyko tada, kai namų komandos FK „Arema“ sirgaliai įsiveržė į aikštę stadione „Kanjuruhan“ po pralaimėjimo 3:2 amžiniesiems varžovams – „Persebaya Surabaya“.

Kaip teigia liudininkai, policija atsakė paleisdama ašarines dujas į sausakimšas tribūnas, dėl šios priežasties, žiūrovai pradėjo masiškai veržtis link vartelių, kur daugelis buvo sutrypti ar užduso.

„Atrodė, kad žmonės buvo patalpinti į mažą vamzdį, su maža skyle, į kurį prileido ašarinių dujų“, – teigia 29 metų žiūrovas Ahmadas Rizalas Habibis, kuris spėjo pabėgti prieš pat įvykstant nelaimei.

Policija incidentą apibūdino kaip riaušes ir teigia, kad buvo nužudyti du policijos pareigūnai, bet, išgyvenusiųjų teigimu, policija sureagavo per daug jautriai ir viskas pasibaigė žiūrovų mirtimi.

„Tikimės, kad valdžios institucijos šį tragišką įvykį ištirs kuo kruopščiau. Mes norime, kad būtų prisiimta atsakomybė. Kas kaltas?“ – sako 25 metų Malango gyventoja Andika, kuri nesutiko atskleisti savo pavardės.

„Mes norime teisingumo mirusiems“, – kalbėjo ji.

Vienas iš liudininkų pasakoja, kad policija, buvusi už stadiono ribų, atsisakė padėti po to, kai įvyko tragedija.

„Stadionas atrodė kaip masinė kapavietė. Moterys ir vaikai lipo vieni per kitus“, – išgyvenimais su naujienų agentūra AFP dalinosi 39-erių Eko Priantas.

„Aš bėgau prašyti pagalbos pas policijos pareigūnus ar kareivius. Nebuvo jokių medikų. Policija man nepadėjo, o kareiviai grasino, kad sumuš mane“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: riaušėsIndonezijamirė vaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių