Quantcast

Milžiniškas gaisras Afganistano ir Irano pasienyje: liepsnose paskendo 100 benzinvežių ir naftovežių

  • Teksto dydis:

Per milžinišką gaisrą Afganistano ir Irano pasienyje esančiame didžiausiame prekybiniame sienos kirtimo punkte buvo sunaikinta mažiausiai šimtas naftą ir benziną vežusių mašinų ir padaryta milijonų JAV dolerių žala, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai.

Šeštadienio popietę už 129 kilometrų nuo vakarinio Herato miesto kilęs gaisras iš esmės jau užgesintas. Pradėtas tyrimas siekiant nustatyti tokio didžiulio gaisro priežastis.

„Mums pranešė, kad sunaikinta 100-200 mašinų, tačiau šis skaičius gali būti didesnis. Mums reikia laiko įvertinti visą žalą“, – sakė Herato provincijos gubernatoriaus atstovas Jailani Farhadas (Džailanis Farhadas).

Jo teigimu, per gaisrą nukentėjo apie 20 žmonių, kurie yra gydomi ligoninėje.

Socialiniuose tinkluose pasirodžiusiuose vaizdo įrašuose matyti didžiuliai ugnies stulpai ir tiršti juodi debesys, užpildę dangų.

Finansų ministerija skelbia, kad, remiantis pirminiais pranešimais, iš pradžių užsidegė viena mašina, o vėliau ugnis išplito ir pridarė „milžiniškų finansinių nuostolių“. Iš sostinės Kabulo jau atsiųsta delegacija gaisro aplinkybėms tirti.

Vašingtonas yra leidęs Afganistanui importuoti naftą ir benziną iš Irano, nepaisant šiai šaliai taikomų JAV sankcijų

J. Farhadas taip pat pranešė, kad netrukus po gaisro Talibano kovotojai užpuolė netoliese esantį saugumo postą.

Pastaruoju metu Afganistane stebimas smurto lygio padidėjimas, nepaisant rugsėjį tarp Talibano ir Afganistano vyriausybės prasidėjusių taikos derybų, per kurias iki šiol nepavyko pasiekti proveržio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Žydų darbas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių