Quantcast

Per „milžinišką sprogimą“ Sirijos sostinėje žuvo žmonių

  • Teksto dydis:

Per „milžinišką sprogimą“ prie karinės žvalgybos biuro Damaske sekmadienį žuvo žmonių ir yra sužeistųjų, pareiškė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Kiek anksčiau valstybinė televizija, remdamasi pirminiais pranešimais, sprogimą pavadino teroro aktu.

„Sprogimas įvyko prie saugumo skyriaus pietinėje miesto dalyje. Yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, tačiau aukų skaičiaus kol kas negalime patikrinti“, – agentūrai AFP pareiškė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Pasak organizacijos, kuri remiasi šaltinių šalyje tinklu, kol kas neaišku, ar sprogo padėta bomba, ar susisprogdino savižudis. Jos duomenimis, po sprogimo įvyko susišaudymas.

Tuo tarpu Sirijos valstybinė televizija kiek anksčiau pranešė, jog prie pietinio greitkelio Damaske driokstelėjo sprogimas.

„Pirmieji pranešimai leidžia spėti, jog tai buvo teroro aktas“, – paskelbė transliuotojas.

Išsamesnės informacijos apie incidentą televizijos kanalas nepateikė.

Siriją nuo 2011 metų krečia pilietinis karas, kuris nusinešė daugiau kaip 360 tūkst. žmonių gyvybes ir milijonus žmonių paliko be namų.

Rusijos palaikomo prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) pajėgos iš sukilėlių ir džihadistų atkovojo dideles Sirijos dalis ir šiuo metu kontroliuoja beveik du trečdalius šalies teritorijos.

O gegužę Sirijos režimas pietinėje Damasko dalyje užėmė paskutinį ruožą, kuriame buvo įsitvirtinusi „Islamo valstybe“ (IS) pasivadinusi džihadistų grupuotė, ir pirmą kartą per šešerius metus pelnė visos sostinės kontrolę.

SOHR vadovas Rami Abdelis Rahmanas (Ramis Abdelis Rahmanas) pažymėjo, jog sekmadienio sprogimas, regis, yra pirmasis išpuolis Damaske per daugiau kaip metus.


Šiame straipsnyje: DamaskassprogimasSirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl tie 'šaunieji' DAR neišvesti JAV 'ruoniai'?.. o pagal kokį jie ten mandatą?..

Tai Siriją

Tai Siriją portretas
didžiausią dalį jau valdo rusija. O tvarkos nėr.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių