Quantcast

Migrantų stovykloje Ispanijoje kilus gaisrui evakuota 200 žmonių

Apie 200 žmonių pirmadienį buvo evakuoti iš stovyklos Ispanijoje, kurioje gyveno šimtai darbuotojų migrantų, ją apėmus gaisrui.

Gaisras El Valilio stovykloje, esančioje pietryčių Ispanijos Almerijos regione, kilo tą pačią dieną, kai stovykla turėjo būti nugriauta Nicharo miesto tarybos nurodymu. Teismo nutartyje dėl stovyklos nugriovimo teigiama, kad statiniai joje buvo sunykę ir pastatyti neturint būsto licencijos.

Nebuvo aišku, kaip kilo gaisras. Su vietos valdžia pirmadienį susisiekti nepavyko.

Dauguma stovyklos gyventojų buvo vyrai iš Užsachario Afrikos ir Maroko, dirbantys daugybėje vietovės ūkių. Kartu su turizmu žemės ūkis yra pagrindinis regiono pajamų šaltinis.

Dabar visi bus gatvėje, lauke, dabar, kai labai šalta, bus labai sunku.

Stovyklą sudarė šimtai maždaug prieš 15 metų pastatytų namelių, kuriuose gyveno iki 500 darbuotojų migrantų. Daugelis būstų buvo pastatyti iš to paties plastiko, kuris naudojamas vietos ūkių šiltnamiuose, ir juose nebuvo elektros ar vandentiekio.

Evakuoti gyventojai autobusu buvo nugabenti į netoliese esantį sandėlį, kur juos priėmė labdaros darbuotojai. Iki pirmadienio popietės į salę atvyko apie 60 žmonių.

Organizacijos „Medecins du Monde“ vietos padalinio pirmininkė Carmen Dominguez (Karmen Dominges) sakė, kad stovykla buvo skirta laikinai apsistoti, kol darbuotojams migrantams statomi nauji būstai.

Tačiau iš stovyklos išvykęs senegalietis teigė, kad stovykloje gyveno dvejus metus.

„Dabar visi bus gatvėje, lauke, dabar, kai labai šalta, bus labai sunku“, – sakė vyras, kuris prisistatė tik kaip Abdulai (Abdulajus).

Gyventojai ir su migrantais dirbančios ne pelno siekiančios organizacijos prašė miesto tarybos atidėti iškeldinimą iki žiemos pabaigos.

Žmogaus teisių grupė APDHA, dirbanti su migrantais pietiniame Andalūzijos regione, teigė, kad valdžia neturi tinkamų migrantų perkėlimo planų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių