Quantcast

Mianmaro saugumo pajėgos nusitaikė į streikuojančius geležinkelių darbuotojus

Šimtai Mianmaro karių ir policininkų trečiadienį surengė reidą vienoje geležinkelio stotyje Jangone, siekdami areštuoti streiku prieš karinį perversmą protestuojančius darbininkus.

Kariškiams praėjusį mėnesį nušalinus ir sulaikius Mianmaro civilinę lyderę Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či), šalyje kilo neramumai, kasdien vyksta protestai reikalaujant sugrįžimo prie demokratijos.

Saugumo pajėgos vis brutaliau slopina visoje šalyje vykstančius protestus, panaudodamos ašarines dujas, vandens patrankas, gumines ir kartais kovines kulkas.

Areštuota kone 2 tūkst. žmonių, o žuvusiųjų skaičius viršijo 60.

Tūkstančiai vyriausybės darbuotojų visoje šalyje dalyvauja pilietinio nepaklusnumo judėjime, kuriuo siekiama paralyžiuoti valstybės institucijas ir ekonomiką. Dėl šio judėjimo sutriko ligoninių darbas, buvo uždaryti bankai, ištuštėjo ministerijų biurai.

Ankstyvą trečiadienio rytą šimtai karių ir policininkų buvo nusiųsta į geležinkelio stotį „Ma Hlwa Gone“, kur streikuoja apie 800 žmonių, ir jos darbuotojų gyvenamąjį kompleksą.

„Mes vieningi“, – skandavo geležinkelių darbuotojai, pajėgoms užblokavus vieną gatvę, rodė tiesioginė transliacija socialiniame tinkle „Facebook“.

„Maždaug 300 saugumo pajėgų narių blokuoja gatvę ir ieško žmonių, dalyvaujančių pilietinio nepaklusnumo judėjime“, – naujienų agentūrai AFP sakė viena ten gyvenanti 32 metų moteris.

„Aš pabėgau, bet daug kas liko, nerimauju dėl likusių darbuotojų. Tiesiog viliuosi, kad jie neareštuoja žmonių, bet jei areštuoja, tai kelia nerimą, nes jie gali sumušti ir nužudyti juos“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių