Quantcast

Mianmare nuo vasario pradžios jau žuvo beveik 600 žmonių

Mianmare nuo vasario 1 d. per protestuotojų ir saugumo pajėgų susirėmimus jau žuvo 598 žmonės. Tai trečiadienį pranešė Mianmaro pagalbos politiniams kaliniams asociacija.

Jos duomenimis, 2 847 protestuotojai yra suimti, 3 557 žmonėms pateikti kaltinimai, 38 nuteisti kalėti, išduoti orderiai suimti dar 481 demonstrantą.

Mianmaro kariškiai vasario 1 d. paskelbė, kad šalyje vieniems metams įvedama nepaprastoji padėtis, o ligšiolinė jos vadovybė nušalinama. Savo žingsnį jie aiškino plataus masto klastojimais per praėjusių metų lapkritį vykusius rinkimus. Kariškiai sudarė naują ministrų kabinetą. Mianmaro gyventojai nuo vasario pradžios rengia protesto akcijas, kurias saugumo pajėgos žiauriai slopina.

Anksčiau Japonijos laikraštis „Yomiuri“, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, kad protesto judėjimas prieš karinį perversmą Mianmare išsikvepia, susidūręs su brutaliais valdžios veiksmais. Masiškiausios demonstracijos ten vyko vasario 22 d., kai jose dalyvavo keli milijonai žmonių, bet nuo to laiko protestuotojų skaičius nepaliaujamai mažėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių