Quantcast

Mianmare prasidėjus visuotiniam streikui žuvo trys protestuotojai

Mianmare pirmadienį buvo nušauti trys prieš valstybės perversmą protestavę aktyvistai, demonstrantams visoje šalyje mėginant paralyžiuoti ekonomiką visuotiniu streiku po savaitgalį saugumo pajėgų vykdytų reidų ir areštų.

Šalyje neramumai prasidėjo po vasario 1 dieną įvykdyto pučo, per kurį buvo nušalinta civilinė lyderė Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či) ir įsiplieskė masiniai protestai prieš naujos karinės chuntos valdymą.

Policija ir kariuomenė vis griežčiau malšina demonstracijas. Lig šiol žuvo daugiau nei 50 žmonių, o dar beveik 1 800 buvo sulaikyti.

Protestuotojai, nepaisydami pavojaus, susirinko kai kuriuose komercinės sostinės Jangono rajonuose, antrame pagal dydį Mandalėjaus mieste ir kituose šalies miestuose. Saugumo pajėgos kai kur vėl panaudojo jėgą.

Du vyrai buvo nušauti, o dar trys žmonės, tarp jų moteris, buvo pašauti į ranką.

Šiauriniame Mjitčinos mieste saugumo pajėgos panaudojo ašarines dujas ir šaunamuosius ginklus per gatvės susirėmimą su akmenis svaidžiusiais protestuotojais.

Iš vieno incidento vietos per „Facebook“ transliuotuose vaizduose matyti, kaip protestuotojai tempia kelis sužalotus demonstrantus už rankų ir kojų.

Taip pat paskelbtas kraupus vaizdo įrašas, kuriame matyti ant lovų gulintys kruvini žmonės ir juos atgaivinti nesėkmingai mėginantys medikai.

Įraše taip pat matyti sukniubęs vyras, kuriam išdaužta dalis kaukolės.

Vienoje vietos žiniasklaidos paskelbtoje nuotraukoje matyti katalikų vienuolė baltu abitu, klūpanti gatvėje ir meldžianti policijos elgtis santūriai.

„Du vyrai buvo nušauti, o dar trys žmonės, tarp jų moteris, buvo pašauti į ranką“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas medikas.

Trečias protestuotojas buvo nušautas Pjapone Ajervavadžio deltos regione, AFP sakė vienas liudininkas ir vienas gelbėjimo tarnybų pareigūnas.

Jangone saugumo pajėgos surengė reidą nepriklausomos naujienų agentūros „Myanmar Now“ redakcijoje.

„Galiu patvirtinti, kad mūsų redakcijoje šiandien po pietų karių ir policininkų grupė surengė reidą, – AFP sakė vyriausiasis redaktorius Swe Winas (Svė Vinas). – Jie pasiėmė kompiuterius, mūsų duomenų serverio dalis ir spausdintuvą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra

yra portretas
prielaida kad mosad itakoje i jav rinkimus 2024 m pretenduos pompeo taip zydai su jav korporacijomis bando globalmetodais pazabot planeta ir jos gyventojus soros bei bilgeic pagalba ka ir matome is visu ivykiu pasekmiu?...[]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių