Quantcast

Meksikoje – trilerį primenantys vaizdai: viskas dėl „El Chapo“ sūnaus

Meksikos saugumo pajėgos paleido vieną iš buvusio „Sinaloa“ narkotikų kartelio vadeivos Joaquino Guzmano, dar žinomo kaip „El Chapo“ („Neūžauga“), sūnų, kuris anksčiau buvo sulaikytas Sinalojos valstijos Kuljakano mieste.

Tai ketvirtadienį naujienų agentūrai „Reuters“ pranešė visuomenės saugumo ministras Alfonsas Durazas.

Gautomis žiniomis, toks sprendimas buvo priimtas siekiant nesukelti pavojaus žmonių gyvybei.

Ketvirtadienį Meksikos pareigūnai Kuljakune sučiupo Ovidio Guzmáną Lópezą, vieną iš J. Guzmano sūnų. Jį sulaikius, miesto gatvėse kilo pareigūnų ir narkotikų kartelio narių susirėmimai, per kuriuos buvo naudojami stambaus kalibro kulkosvaidžiai ir automatiniai šautuvai. Kaip pranešė laikraštis „El Milenio“, remdamasis Sinalojos valstijos sveikatos apsaugos ministru Efrénu Encinasu Torresu, nukentėjo mažiausiai devyni žmonės. Tarp sužeistųjų – šeši saugumo pajėgų pareigūnai. Apie jų būklę nepranešama.

Regiono valdžia paragino gyventojus laikytis rimties ir neiti iš namų. Sinalojos gubernatorius Quirinas Ordazas tviteryje parašė, kad Kuljakane „atkuriama rimtis“.

Meksika išdavė J. Guzmaną Jungtinėms Valstijoms Amerikos valdžios prašymu 2017 metų sausį. Šių metų vasario mėnesį Niujorko valstijos Rytų apygardos teismo prisiekusiųjų žiuri pripažino jį kaltu pagal visus kaltinimo punktus. Liepos viduryje buvęs narkotikų kartelio vadeiva buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, jam taip pat buvo paskirta 12,6 milijardo dolerių bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių