Quantcast

Meksikoje per krušą nukritus lėktuvui nukentėjo 97 žmonės

  • Teksto dydis:

Šiaurės Meksikoje per smarkią krušą antradienį nukritus kylančiam oro kompanijos „Aeromexico“ lėktuvui buvo sužeisti 97 žmonės, pranešė pareigūnai.

Orlaivis „Embraer 190“, turėjęs skristi iš Durango į Meksiką, sudužo apie 15 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku. Lėktuve buvo „88 suaugusieji, devyni nepilnamečiai, du kūdikiai, du pilotai ir du skrydžio palydovai“, per spaudos konferenciją informavo oro linijų generalinis direktorius Andresas Conesa (Andresas Konesa).

„Patvirtinta, kad reisą #AM2431 ištikusi nelaimė gyvybių nepareikalavo“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Durango valstijos, kur nutiko incidentas, gubernatorius Jose Rosasas (Chosė Rosasas).

Du žmonės per šią nelaimę buvo sunkiai sužeisti: vienam iš pilotų teko atlikti stuburo operaciją, o viena jauna keleivė apdegė 25 proc. savo kūno, sakė gubernatorius.

Į ligoninę buvo pristatyti 97 žmonės, bet dauguma lėktuve buvusių žmonių patyrė „labai nesunkių“ sužalojimų, sakė Durango civilinės saugos valdybos atstovas Alejandro Cardoza (Alechandras Kardosa).

Pasak jo, lėktuvą užklupo smarki kruša, taigi, pilotai bandė įvykdyti nuleisti lėktuvą avariniu būdu. Po to orlaivyje įsiplieskė gaisras.

A. Conesa lėktuvo įgulai padėkojo „už jų profesionalumą“ ir sakė, kad tas orlaivis „buvo puikiai prižiūrėtas“. Vis dėlto jis neatskleidė detalių apie nelaimės aplinkybes.

Brazilų lėktuvų gamintoja „Embraer“ pranešė, kad tirti nelaimės į Meksiką išvyko jos specialistų komanda.

Teko šokti iš lėktuvo

„Buvome ant kilimo ir tūpimo tako, kai matomumas pablogėjo“, – AFP sakė 47 metų namų šeimininkė Jacqueline Flores (Žaklin Flores), keliavusi su savo 16-mete dukra.

„Kai jau buvome gana aukštai, atrodė, kad lėktuvas tuoj išsilygins, tačiau staiga jis nukrito“, – pasakojo moteris.

„Nukritome ant kilimo ir tūpimo tako ir tada slydome, kol orlaivis sustojo“, – sakė Durange gimusi J. Flores, keliavusi į Kolumbiją, kuri šiuo metu gyvena.

Pasak moters, lėktuvui sustojus brūzgynais apaugusiame lauke, ji užuodė dūmus.

„Atsisegiau saugos diržą ir tada išvydau liepsnas. Supratau, kad turime šokti iš lėktuvo“, – pasakojo ji.

„Lėktuvas korpusas buvo lūžęs ir greta mūsų žiojėjo skylė. Pasakiau savo mergaitei: „Turime pro čia iššokti.“ Tai ir padarėme“, – sakė J. Flores.

Pasak gubernatoriaus J. Rosaso, keleiviai padėjo vieni kitiems skubiai evakuotis iš lėktuvo per avarijos metu jo korpuse atsivėrusius plyšius.

1981 metų liepą šiaurinėje Čihuahua provincijoje leisdamasis sudužo „Aeromexico“ orlaivis. Per katastrofą, įvykusią esant prastoms oro sąlygoms, žuvo 32 žmonės.


Šiame straipsnyje: Meksikakrušanukrito lėktuvas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių