Quantcast

Mažiausiai 46 žmonės žuvo per gaisrą daugiaaukštyje Taivane

Mažiausiai 46 žmonės žuvo ketvirtadienį per gaisrą, nusiaubusį daugiafunkcinį pastatą Taivano pietuose, dešimtys buvo sužeisti, pranešė vietos žiniasklaida.

Gaisras įsiplieskė 13-os aukštų 40 metų senumo pastate Gaosiongo mieste. Viršutiniuose pastato aukštuose gyvena maždaug 120 šeimų, o apatiniai likę neužimti, sakoma priešgaisrinės tarnybos pranešime. Gelbėtojai vis dar tikrino visus aukštus, ar viduje nėra įstrigusių žmonių.

Miesto ugniagesių departamentas pranešė žurnalistams, kad patvirtintos 46-ių pastate rastų žmonių mirtys, o iš viso sužeisti 52 žmonės nuo 8 iki 83 metų amžiaus, pranešė valstybinė Centrinė naujienų agentūra.

Priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad gaisras buvo užgesintas po daugiau nei keturių valandų. Jo gesinti buvo pasiųsti 145 ugniagesiai ir 72 mašinos.

Taivano prezidentė Tsai Ing-wen nurodė valdžios institucijoms tęsti gelbėjimą, padėti perkelti nukentėjusias šeimas ir visapusiškai ištirti nelaimės priežastį.

Gyventojai pranešė girdėję triukšmus, gaisrui kilus apatiniuose aukštuose. „Išgirdau daug garsių trenksmų (...) pirmame aukšte ir nusileidau pažiūrėti“, – „Formosa TV“ pasakojo pastate gyvenęs vyras. „Tada ir supratau, kad kilo gaisras, ir iškviečiau policiją“, – pridūrė jis.

Viena išgyvenusi moteris, apibūdindama vaizdą savo aukšte, sakė: „Kai atidariau duris, kad galėčiau išeiti, koridorius buvo pilnas juodų dūmų“.

Kaip sakė Gaosiongo policijos departamento konsteblis, 40 metų senumo pastate daugiausia gyveno mažas pajamas gaunantys gyventojai. Išgyvenusieji mano, kad daugiabutyje gyveno apie 100 žmonių, pridūrė jis, prisistatęs tik pavarde Liu.

Pareigūnai dar neatmetė padegimo galimybės, pridūrė jis. Įvykio vietoje dirbo teismo medicinos ekspertų komandos, planuota toliau pastate vykdyti paieškas iki saulėlydžio.

Panašu, jog tai daugiausia aukų pareikalavęs gaisras Taivane per pastaruosius metus. Paskutinis panašaus masto gaisras kilo 1995 m., kai sausakimšame karaokės klube žuvo 64 žmonės.

Taivane, dažnai nuo žemės drebėjimų ir taifūnų nukenčiančioje saloje, statybos taisyklės griežtos, saugumo paprastai paisoma. Tačiau neretai taisyklės yra viena, o tai, kaip taikomi saugumo standartai – kita, ypač senesniuose pastatuose. Kai kurie didžiausi aukų skaičiai per pastaruosius žemės drebėjimus pasitaikė sugriuvus seniems pastatams, o vėlesni tyrimai kai kuriais atvejai parodė, kad jų dizainas neatitinka kodekso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių