Quantcast

Maskvoje per šaudynes prie FSB biuro žuvo vienas pareigūnas, šaulys neutralizuotas

  • Teksto dydis:

Maskvoje šalia Federalinės saugumo tarnybos (FSB) biuro ketvirtadienį buvo šaudoma, o incidentas pareikalavo mažiausiai vieno pareigūno gyvybės, dar penki žmonės buvo sužeisti, pranešė Rusijos žiniasklaida ir saugumo tarnyba.

Šaudynės prasidėjo maždaug 18 val. 45 min. vietos (17 val. 45 min. Lietuvos) laiku šalia FSB biuro, esančio netoli Lubiankos aikštės Rusijos sostinės centre. Maždaug po pusvalandžio Rusijos naujienų agentūros buvo informuotos, kad šaulys buvo neutralizuotas, jo tapatybė dar nenustatyta.

Praeivio filmuotoje medžiaga matyti panikos apimti žmones ir į įvykio vietą vykstantys ginkluoti pareigūnai, besislepiantys už stovinčių automobilių.

„Nežinomas asmuo surengė šaudynes prie Didžiosios Lubiankos 12-o namo; yra nukentėjusiųjų“, – nurodė saugumo tarnybos atstovai.

Kiek vėliau pranešta, kad „vienas FSB pareigūnas mirė“. Taip pat tarnyba paneigė pranešimus, kad šaudyti galėjo keli asmenys, ir pabrėžė, kad užpuolikas buvo tik vienas. FSB dar nurodė, kad šaudyta ne tarnybos būstinėje.

Tuo metu naujienų agentūros AFP korespondentai iš įvykio vietos pranešė girdėję daugiau šūvių nuo incidento pradžios praėjus dviem valandoms.

Tarnybos uždarė eismą Didžiosios Lubiankos gatvėje, nurodoma oficialios Maskvos eismo „Twitter“ paskyros žinutėje, nepateikiant jokios priežasties.

AFP korespondentas pranešė, kad policija apsupo kordonu rajoną ir neįleido į jį pėsčiųjų, kol prie FSB būstinės važiavo trys greitosios pagalbos automobiliai.

Išėjimai iš metro stoties į Lubiankos aikštę yra uždaryti.

Prie FSB pastatų komplekso Lubiankos aikštėje atvyko keli greitosios medicinos pagalbos automobiliai, o aplink pastatą yra daugybė teisėsaugos institucijų ir specialiųjų tarnybų automobilių, taip pat gaisrų gesinimo įrangos.

Liudininkas Andrejus Molčanovas sakė AFP įvykio vietoje matęs vieną kūną ir girdėjęs automatinių ginklų šaudymą.

Keliuose vaizdo įrašuose socialiniuose tinkluose matyti pasigirdus šūviams iš biuro išbėgantys ginkluoti vyrai.

Apie incidentą pranešta V. Putinui

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per incidentą nukentėjo mažiausiai penki FSB darbuotojai.

„Medicinos pagalba teikiama penkiems nukentėjusiesiems“, – sakė ministerijos atstovas.

Rusijos tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad pradėta byla dėl pasikėsinimo į teisėsaugos organų darbuotojo gyvybę.

Incidentas įvyko prieš Saugumo tarnybos dieną, minimą gruodžio 20-ąją. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tuo metu dalyvavo Kremliuje vykstančiame koncerte, surengtame šios šventės proga.

Sakydamas kalbą per tą renginį jis pabrėžė, kad šiemet Rusijoje buvo užkirstas kelias 54 su terorizmu susijusiems nusikaltimams, įskaitant 33 išpuolius.

Rusų lyderis anksčiau ketvirtadienį dalyvavo savo ilgoje kasmetinėje spaudos konferencijoje, trukusioje beveik puspenktos valandos.

V. Putinas buvo informuotas apie incidentą, sakė jo atstovas Dmitrijus Peskovas, kurio žodžius cituoja Rusijos naujienų agentūros.

Pastaraisiais metais Rusija nukentėjo nuo daugybės išpuolių, dėl kurių kaltinami islamistų kovotojai, dažnai kilę iš neramaus Šiaurės Kaukazo regiono.

Rusijos teismas anksčiau šį mėnesį skyrė bausmes, įskaitant kalinimą iki gyvos galvos, 11 žmonių, pripažintų kaltais dėl aukų pareikalavusio sprogdinimo Sankt Peterburgo metropolitene, įvykdyto 2017 metais. Tąsyk žuvo 15 žmonių, o dar dešimtys buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kaip dabar Mosadas teisinsis?.. :s

hara

hara portretas
Arabai tikriausiai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių