Quantcast

Maskva sako, kad ėmėsi priemonių atsakydama į grėsmę keliančią NATO veiklą

Maskva dislokavo karių palei savo vakarinę sieną „pratyboms“, reaguodama į „grėsmę keliančius“ NATO veiksmus, antradienį pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Kijevas ir jo sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją pastarosiomis savaitėmis telkiant dešimtis tūkstančių karių prie Ukrainos sienos, o NATO paragino Rusiją sustabdyti šį „nepateisinamą“ pajėgų telkimą.

„Reaguodami į aljanso karinę veiklą, kuri kelia grėsmę Rusijai, mes ėmėmės deramų priemonių“, – sakė S. Šoigu.

„Per tris savaites į rajonus prie vakarinės Rusijos sienos karinėms pratyboms sėkmingai dislokuoti du kariuomenės ir trys desantiniai daliniai“, – nurodė jis.

S. Šoigu pridūrė, kad „kariai pademonstravo visišką pasirengimą ir sugebėjimą vykdyti užduotis, kad užtikrintų šalies karinį saugumą“. Šios pratybos pasibaigs „per dvi savaites“, nurodė jis.

Ukraina kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytinėje dalyje nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymą.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant separatistus kariais ir ginklais. Maskva kaltinimus neigia.

Ilgai rusenantis konfliktas Ukrainoje jau nusinešė daugiau nei 13 tūkst. gyvybių. Pastaruoju metu atsinaujinę reguliariai vykstantys susirėmimai kelia grėsmę pernai sudarytam paliaubų susirėmimui.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atstovė pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad Ukrainos rytiniame pasienyje yra 41 tūkst. Rusijos karių ir dar 42 tūkst. – Krymo pusiasalyje.

Anksčiau antradienį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paragino Rusiją užbaigti „nepateisinamą, nepaaiškinamą ir didelį nerimą keliantį“ kariuomenės telkimą Ukrainos pasienyje.

Savo komentaruose S. Šoigu taip pat apkaltino Vašingtoną ir NATO telkiant kariuomenę prie Rusijos sienų.

Pasak jo, amerikiečių kariai šiuo metu yra perkeliami iš „Šiaurės Amerikos per Atlantą į Europą“.

S. Šoigu pridūrė, kad pastebimas „kariuomenės judėjimas Europoje link Rusijos sienų. Pagrindinės pajėgos yra sutelktos Juodojoje jūroje ir Baltijos regione“.

Turkija penktadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos šią savaitę atsiųs du karinius laivus į Juodąją jūrą per Bosforo sąsiaurį.

Nors Kremlius patikino, kad nejuda link karo su Ukraina, tačiau pabrėžė, kad „neliks abejingas“ rusakalbių gyventojų likimui Ukrainos rytuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joks NATO neapsaugos Lietuvoje esamus BANDITUS,

joks NATO neapsaugos Lietuvoje esamus BANDITUS, portretas
nuo p r a e i t i e s padarytų NUSIKALTIMŲ gyventojams-- tai n e i š v e n g i a m a !

Vatinukai

Vatinukai portretas
Nebijokit kai puls NATO pasakys .

>Jankiai...

>Jankiai... portretas
Jei ne tie jankiai, sedetum dabar Kamciatkoje ir gaudytum baltasias meskas rankomis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių