Quantcast

Maskva neigia Berlyno kaltinimus dėl programišių atakų prieš Bundestagą

Vokietijos pareiškimai dėl Rusijos „programišių atakų“ prieš Bundestagą yra absurdiški, ir Maskva kategoriškai neigia tokius kaltinimus, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Mes kategoriškai neigiame Vokietijos Rusijai keliamus nepagrįstus kaltinimus dėl Rusijos valstybinių struktūrų dalyvavimo programišių atakoje prieš Vokietijos Bundestagą 2015 metais. Tai – niekaip nepagrįstos spekuliacijos apie tariamą Rusijos pėdsaką“, – pareiškė ji per virtualią spaudos konferenciją.

M. Zacharova pabrėžė, kad nuo 2015 metų Berlynas nepateikė jokių įrodymų, kad Rusija prisidėjo prie tų atakų, ir negalėjo paaiškinti, kuo grindžiami šie kaltinimai.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė pavadino tokius pareiškimus „absurdu“ ir „nesąmone“.

Jos teigimu, Maskva ragina Berlyną „susilaikyti nuo situacijos tolesnės eskalacijos ir konfrontacinės retorikos“.

„Siūlome atsisakyti į aklavietę vedančių grasinimų ir įvesti Rusijos ir Vokietijos dialogą kibernetinio saugumo klausimais į praktinio bendradarbiavimo ir realių temų plotmę“, – kalbėjo M. Zacharova.

Praėjusią savaitę Berlynas paskelbė prašysiantis Europos Sąjungos institucijų paskelbti sankcijas rusams, atsakingiems už kibernetinį išpuolį prieš Bundestagą prieš penkerius metus.

Vokietijos teisėsaugos institucijos mano, kad įtariamas programišių kolektyvo APT28, dar vadinamo „Sofacy“ narys Dmitrijus Badinas prisidėjo prie 2015 metais įvykdytos atakos prieš Bundestagą. Berlynas tvirtina, jog šis Rusijos pilietis vykdė šalies karinės žvalgybos agentūros GRU įsakymus.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel praėjusį mėnesį pareiškė parlamentui tapusi Rusijos programišių taikiniu, teigdama, jog turi konkrečių įrodymų dėl „pasipiktinimą keliančių“ mėginimų ją šnipinėti. Ji taip pat užsiminė apie galimybę skelbti sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusofašistinė Kremliaus banditų šutvė

Rusofašistinė Kremliaus banditų šutvė portretas
Melagių šutvė..............

Anonimas

Anonimas portretas
Ar jie yra kada prisipazine? :DDD
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių