Quantcast

Maskva kaltina Ukrainą dėl Kremliaus ideologo dukters mirties

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) pirmadienį pranešė, kad Ukraina yra atsakinga už sprogimą Maskvos priemiestyje, per kurį žuvo radikalaus rusų ideologo Aleksandro Dugino duktė.

Manoma, kad tikėtinas išpuolio taikinys galėjo būti A. Duginas – ultranacionalistinėmis idėjomis garsėjantis filosofas, aktyviai palaikantis Kremliaus pajėgų puolimą Ukrainoje.

„Nusikaltimą parengė ir įvykdė Ukrainos specialiosios tarnybos“, – sakoma FSB pareiškime, kurį išplatino Rusijos naujienų agentūros.

Jame priduriama, kad nusikaltimą įvykdžiusi 1979 metais gimusi Ukrainos pilietė sekmadienį pabėgo į ES narę Estiją.

29 metų Darjos Duginos vairuojamas jos tėvui priklausantis automobilis „Toyota Land Cruiser“ buvo susprogdintas šeštadienį, jai grįžtant namo greitkeliu už 40 km nuo sostinės. Tyrimų komiteto Maskvos srities padalinys nurodė, kad automobilyje buvo padėtas sprogstamasis įtaisas.

Remiantis FSB pranešimu, išpuolį įvykdžiusi įtariamoji į Rusiją atvyko 2022 metų liepą drauge su savo nepilnamete dukra. Ji buvo išsinuomojusi butą tame pačiame name, kur gyveno D. Dugina.

FSB teigimu, įtariamoji buvo ir prie Maskvos vykusiame festivalyje, kur šeštadienį dalyvavo A. Duginas ir jo dukra.

Rusijos žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad D. Dugina paskutinę minutę pasiskolino savo tėvo automobilį.

60 metų A. Duginas, kartais dar vadinamas „Putino Rasputinu“ arba „Putino smegenimis“, yra aktyvus intelektualas ultranacionalistas.

Jis seniai pasisako už naują didžiulę Rusijos imperiją, apimančią suvienytas rusakalbes teritorijas, ir visa širdimi remia Maskvos operaciją Ukrainoje.

Rusijai 2014 metais aneksavus Krymą A. Duginas palaikė šį veiksmą, o Vakarų šalys įtraukė jį į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą.

Ukrainos prezidento patarėjas Mychaila Podoliakas sekmadienį paneigė, kad Kyjivo pareigūnai kaip nors prisidėjo prie šio sprogdinimo.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekaltinimai UkrainaiAleksandro Dugino duktėmirė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių