Quantcast

Maskva: per apsikeitimą belaisviais su Kyjivu paleisti 55 kariai jau yra Rusijoje

Maskva ketvirtadienį pranešė, kad 55 rusų kariškiai, paleisti per didžiausią apsikeitimą belaisviais su Kyjivu nuo karo prieš Ukrainą pradžios, jau yra Rusijoje.

„Visi kariškiai buvo pristatyti į Rusijos Federacijos teritoriją kariniu transporto lėktuvu ir yra Rusijos gynybos ministerijos medicinos įstaigose“, – nurodė Gynybos ministerija išplatintame pareiškime.

Ten pat sakoma, kad šiems kariams nelaisvėje grėsė „mirtinas pavojus“.

„Jiems teikiama būtina psichologinė ir medicininė pagalba“, – pabrėžė ministerija.

Pareiškime neužsimenama apie Viktorą Medvedčuką – buvusį Ukrainos įstatymų leidėją ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininką, kaltinamą valstybės išdavyste, kuris taip pat buvo perduotas Rusijai per apsikeitimą belaisviais.

Maskvos remiamų separatistų Rytų Ukrainoje lyderis ketvirtadienį savo ruožtu patvirtino, kad V. Medvedčukas buvo paleistas apsikeičiant belaisviais su Ukraina.

„Buvo paleisti 56 žmonės, iš jų 55 kariai... Viktoras Medvedčukas taip pat buvo paleistas iš nelaisvės“, – sakė Denisas Pušilinas valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

Per mainus, apie kuriuos buvo paskelbta vėlų trečiadienį, Ukrainai buvo perduota 215 asmenų. Tarp jų yra kariškių, vadovavusių Mariupolio metalurgijos įmonės „Azovstal“, tapusios Ukrainos pasipriešinimo simboliu, gynybai.

Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį taip pat apkaltino Kyjivą „provokacijomis“ prie Rusijos kontroliuojamos Zaporižios atominės elektrinės Pietų Ukrainoje. Tais veiksmais buvo „siekiama sukelti technogeninę katastrofą“, pareiškė ministerija.

Maskvos teigimu, per pastarąją parą Ukraina ne kartą apšaudė šios didžiausios Europoje AE apylinkes, įskaitant netoliese esantį Enerhodaro miestą. Vis tik ministerijos pareiškime nurodoma, kad radiacijos lygis jėgainės teritorijoje yra „normalus“.

Kyjivui ir Maskvai dėl Zaporižios AE apšaudymo kaltinant vienas kitą, kilo nuogąstavimų, kad gali įvykti dar viena branduolinė katastrofa, panaši į 1986 metais įvykusią tragediją Černobylyje.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojebelaisviaikaro belaisviaiapsikeitimas karo belaisviais

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių