Quantcast

Marselyje sugriuvus pastatui rasti du kūnai, tęsiami gelbėjimo darbai

Prancūzijos valdžios institucijos anksti pirmadienį pranešė, kad po didelio sprogimo Marselyje sugriuvusio pastato griuvėsiuose rasti du kūnai.

Tuo metu gelbėtojai stengiasi surasti mažiausiai šešis žmones, kurie vis dar laikomi dingusiais be žinios.

Kūnai rasti praėjus maždaug parai po to, kai Viduržemio jūros uostamiestyje įvykus sprogimui sugriuvo keturių aukštų pastatas.

„Vis dar yra vilties, ir kol jos yra, mes nesustosime“, – nelaimės vietoje sakė miesto meras Benoit Payanas (Benua Pajanas). Jis teigė, kad gelbėtojai įvykio vietoje stengėsi bet kokia kaina apsaugoti visus galimai išgyvenusius žmones.

Manoma, kad kiekviename pastato aukšte buvo po vieną butą.

Gelbėtojai, pasitelkę kraną ir žibintus, darbus tęsė visą sekmadienio naktį ir ankstyvą pirmadienio rytą, tačiau jų darbą apsunkino po griuvėsiais besitęsiantis gaisras, trukdantis ugniagesiams panaudoti tarnybinius šunis.

„Atsižvelgiant į ypatingus intervencijos sunkumus, (kūnų) ištraukimas iš įvykio vietos užtruks“, – sakoma trumpame priešgaisrinės apsaugos departamento pareiškime, kuriame pranešama apie rastus kūnus.

„Tada teisminė institucija nustatys [aukų] tapatybę“, – priduriama jame.

Anksčiau sekmadienį, prieš aptinkant kūnus, vietos prokuroras Dominique'as Laurensas (Dominikas Loransas) žurnalistams sakė, kad aštuoni žmonės neatsiliepė į telefono skambučius.

Apie 0 val. 40 min. vietos (1 val. 40 min. Lietuvos) laiku nugriaudėjus sprogimui keturių aukštų pastate nukentėjo penki žmonės iš gretimų pastatų.

Sprogimo priežastis dar nenustatyta, tačiau tyrėjai svarsto galimybę, kad sprogimas įvyko dėl dujų nuotėkio.

„Aš miegojau, o tada pasigirdo toks galingas sprogimas, kuris tikrai sudrebino kambarį. Buvau sukrėsta, lyg būčiau sapnavusi“, – pasakojo Saveria Mosnier (Saverija Mosnier), gyvenanti netoli įvykio vietos La Pleno rajone esančioje gatvėje.

„Labai greitai pajutome stiprų dujų kvapą, kuris tvyrojo aplinkui, jį jautėme ir šį rytą“, – pridūrė ji.

Mero pavaduotojas Yannickas Ohanessianas (Janikas Ohanessianas) įvykio vietoje žurnalistams sakė, kad keli liudininkai pranešė apie įtartiną dujų kvapą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių