Quantcast

Marselyje sugriuvus pastatui dingo apie 10 žmonių, paiešką apsunkina gaisras

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje, Viduržemio jūros regione esančiame Marselyje, įgriuvusio daugiabučio namo griuvėsiuose sekmadienį dingusių maždaug 10 žmonių paiešką apsunkino gaisras, o valdžios institucijos perspėjo, kad gaisras gali trukti dar kelias valandas.

Apie.40 minučių po vidurnakčio vietos (1.40 val. Lietuvos) laiku nugriaudėjus sprogimui keturių aukštų pastate nukentėjo penki žmonės iš gretimų pastatų.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) įvykio vietoje žurnalistams sakė, kad po griuvėsiai yra „nuo keturių iki dešimties žmonių“.

„Nežinome, ar jie gyvi, ar jie mirę“, – pridūrė jis.

Keletas naujienų agentūros AFP apklaustų liudininkų teigė girdėję sprogimą.

„Aš miegojau, o tada pasigirdo toks galingas sprogimas, kuris tikrai sudrebino kambarį. Buvau sukrėsta, lyg būčiau sapnavusi“, – pasakojo Saveria Mosnier (Saverija Mosnier), gyvenanti netoli įvykio vietos La Pleno rajone esančioje gatvėje.

„Labai greitai pajutome stiprų dujų kvapą, kuris tvyrojo aplinkui, jį jautėme ir šį rytą“, – pridūrė ji.

Sekmadienio popietę AFP fotografas matė, kad iš griuvėsių krūvos vis dar kyla dūmai.

„Turime būti pasirengę, kad per šią baisią tragediją galėjo žūti žmonių“, – anksčiau įvykio vietoje žurnalistams sakė Marselio meras Benoit Payanas (Benua Pajanas).

Daugiau nei 100 ugniagesių kovoja su liepsnomis pastato griuvėsiuose, kur, kaip manoma, kiekviename aukšte buvo bent po vieną butą.

Dėl didžiulio karščio degant pastatui paieškos šunys negali ieškoti žmonių po griuvėsiai, o G. Darmaninas teigė, kad prireiks „kelių valandų... gal net daugiau“, kol gaisras bus užgesintas.

Marselio jūrų ugniagesių vadas Lionelis Mathieu (Lionelis Matjė) pareiškė, kad „laikas yra labai svarbus“, norint tarp griuvėsių aptikti galimai išgyvenusių žmonių.

Gelbėtojų užduotį apsunkino tai, kad iš dalies sugriuvo vienas iš gretimų pastatų, į kurį, pasislėpę ant stogo terasos, kopėčiomis turėjo nusileisti aštuoni žmonės.

Kiti gatvėje esantys pastatai buvo evakuoti, apie 180 gyventojų apgyvendinti mokyklose, o gretimame rajone atidarytas pagalbos centras žmonėms, ieškantiems dingusių šeimos narių ar artimųjų.

„Galvoju apie nukentėjusiuosius ir jų artimuosius... ačiū ugniagesiams ir gelbėtojams“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Prancūzijos prezidentas  Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas).

Sprogimo priežastis nėra aiški

Mero pavaduotojas Yannickas Ohanessianas (Janikas Ohanessianas) įvykio vietoje žurnalistams sakė, kad „šį rytą mus pasiekė keli liudininkai, kurie pasakė, kad buvo jaučiamas įtartinas dujų kvapas“.

„Daugelis kaimynystėje gyvenančių šeimų bijo“, – sakė netoliese esančios Tivolio pradinės mokyklos tėvų asociacijos pirmininkas Arnaud Dupleix (Arno Dupleis), kuris ėmėsi koordinuoti pagalbą evakuotiems žmonėms.

2018 metais Marselio mieste aštuoni žmonės žuvo, kai įgriuvo du apleisti pastatai darbininkų klasės Noailles rajone.

Šis nelaimingas atsitikimas išryškino miesto būsto kokybės standartus, o pagalbos grupės teigia, kad 40 tūkst. žmonių gyvena nekokybiškuose objektuose.

Valdžios institucijos, atrodo, atmetė galimybę, kad naujausias griuvimas rajone, garsėjančiame barais ir naktiniu gyvenimu, galėjo būti susijęs su struktūrinėmis priežastimis.

„Nebuvo jokio pranešimo apie pavojų šiam pastatui, be to, jis nėra kaimynystėje, kurioje būstai neatitinka standartų“, – sakė Ronos delta regiono prefektas Christophe'as Mirmand'as (Kristoferas Mirmandas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
juk panasiai vyksta visur matomai saugiausia kolkas atokiose dziunglese ir tas gali apipurksti c himtreilai /skraidykles/???///

tik

tik portretas
n skyrtumas pirma tie 10 dingo tik po to sugriuvo tik nezinia nuo ko gaisras gal susprogdino ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių