Quantcast

Maroko gelbėtojams nepavyko išgelbėti į šulinį įkritusio ir ten penkias dienas išbuvusio penkiamečio

  • Teksto dydis:

Maroko gelbėtojams, deja, nepavyko išgelbėti į gilų šulinį įkritusio ir ten penkias dienas išbuvusio penkiamečio. Stebint visam pasauliui, gelbėtojai berniuką rado nebegyvą.

„Po šios tragiškos nelaimės, kainavusios Rayano Oramo (Rajano Oramo) gyvybę, Jo Didenybė Karalius Mohammedas VI paskambino į šulinį įkritusio ir žuvusio berniuko tėvams“, – nurodoma karališkųjų rūmų pranešime.

Maroke gelbėtojai šeštadienį pateko į tunelį, vedantį į šulinio „kišenę“, kurioje jau keletą dienų buvo įstrigęs penkerių metų berniukas, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai. Tuomet tarnybos atsargiai skelbė, kad nežino, ar vaikas gyvas ar nebe.

Žinia apie jo mirtį sukrėtė visą kalnuotoje vietovėje Šiaurės Maroke esantį kaimą, kur palaikyti berniuko šeimos šią savaitę susirinko tūkstančiai žmonių.

Gelbėtojai į šulinio šachtą, kur buvo berniukas, pateko jau vėlai vakare. Iki šios vietos gelbėtojai kasėsi kelias dienas.

AFP korespondentai pranešė matę berniuko tėvus, einančius nuo kalno link iškastos vietos. Jie buvo akivaizdžiai sukrėsti. Vėliau jie grįžo ir, neištarę nė žodžio, įsėdo į greitosios pagalbos automobilį.

Stebėtojų minia sutriko ir ėmė skirstytis. Apie berniuko būklę oficialių pranešimų nebuvo tol, kol šalies spauda nepaskelbė karališkųjų rūmų pranešimo.

Penkias dienas trukusi drama prikaustė šios Šiaurės Afrikos karalystės gyventojų dėmesį ir net sukėlė užuojautą kaimyniniame Alžyre, nors šio politiniai santykiai su regioniniu varžovu Maroku yra įtempti.

Kartu su gelbėtojais budėjo medikų komanda, vis dar tikintis rasti mažąjį Rayaną gyvą, nes gelbėtojai vamzdžiais tiekė vaikui vandenį ir deguonį, nors nežinojo, ar jis tebėra gyvas.

Vaikas antradienio popietę netyčia įkrito į maždaug 32 metrų gylio ir 45 cm skersmens šulinį netoli savo namų atokiame Igrano kaime Ševšaveno provincijoje.

Gelbėtojai, naudodami buldozerius ir šakinius krautuvus, iškasė žemę aplink šulinį, o tada rankomis kasė žemė horizontaliai, kad pasiektų vaiką. Šimtai tūkstančių marokiečių negalėjo atsitraukti nuo tiesioginių transliacijų, rodančių gelbėtojų pastangas išlaisvinti berniuką.

Rayano tėvas interneto naujienų svetainei „Le360“ sakė, kad berniukas į šulinį įkrito jam jį taisant.

Ši nelaimė priminė 2019 metų pradžioje Ispanijoje įvykusią tragediją, kai įkritęs į apleistą 25 cm skersmens ir daugiau nei 70 metrų gylio gręžinį žuvo dvejų metų vaikas.

Juleno Rosello (Chuleno Roseljo) kūnas buvo ištrauktas po 13 dienų trukusios paieškų ir gelbėjimo operacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Uzsidenkit tuos šulinius pagaliau avigalviai!

tai

tai portretas
sis kom kazkokio nesveiko susimarmaliavusio politidijoto pagal amzinas bergpasaku styliu'''

Išvada

Išvada portretas
Putinas kaltas ir dar rusai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių