Quantcast

Mariupoliui Rusija numačiusi svarbų vaidmenį, tačiau nepagalvojo apie vieną dalyką

  • Teksto dydis:

Rusija jau fantazuoja apie karo pabaigą ir planuoja, kaip galėtų išnaudoti jų pačių suniokotą Mariupolį, praneša LNK.

Karo analitikas Egidijus Papečkys teigia, kad Mariupoliui po karo jau numatytas svarbus vaidmuo Rusijos ekonomikoje. Uostą esą planuojama atstatyti ir išnaudoti pilnu pajėgumu.

„Rusija norėtų išnaudoti Mariupolio uostą. Jis būtų labai naudingas separatistinėm respublikom ir pačiai Rusijai. Kalbama ir apie tai, kad po karo mėgins įtraukti ir pačius ukrainiečius, Ukrainos verslą, kuris yra suinteresuotas gabenti krovinius per Mariupolį. Be abejo, visų pirma kalbama apie žemės ūkio produkciją, kurią būtų galima gabenti. Kada Rusija sakė, kad jie neplanuoja nieko užgrobti Ukrainoje, kad jie neplanuoja okupuoti Ukrainos, matosi, kad visgi yra labai aiškūs grobikiški planai, susieti su Rusijos ekonomika“, – teigė E. Pečkys.

Propagandos paveikti žmonės Rusijoje tiki, kad pasibaigus karui bus grįžta prie draugiškų santykių tarp Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos. Blogiausia tai, kad savo propaganda įtikėjo ir pati Rusijos valdžia.

„Rusijos visuomenei vis dar sunku suvokti, kas yra Ukrainos visuomenėje, t. y. priešiškumas Rusijai. Ta Kremliaus propaganda iki dabar įrodinėja ir įtikino didelę dalį tos visuomenės, kad Ukrainą valdo grupelė nacistų ir dalis ukrainiečių neva tiesiog laukia karo pabaigos ir pasiruošę prekiauti ir gyventi su Rusija draugiškai. Tas naratyvas trijų draugiškų tautų – Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos – jis labai gajus šiandien Rusijoje ir tai verčia Rusijos visuomenę ir valdžią daryti klaidingus sprendimus“, – apie Rusijos propagandą kalbėjo karo analitikas.

Prieš peršokant per apkasą reikėtų nesakyti „op“, nes apkase sėdintys ukrainiečiai gali bešokant ir kojas nutraukti. Mariupolį kol kas dar pirmiausiai reikia užimti.

Mariupolis yra stipriai suniokotas ir jį atstatyti kainuotų milžiniškus pinigus, o ir užtruktų nemažai laiko. Nepaisant to, Rusija apie tai, panašu, negalvoja.

„Yra kol kas labai nekonkrečios kalbos, bet pakankamai tas naratyvas aiškus. Jie apie miestą nekalba, šiandien jie kalba apie tai, kad būtų pakankamai lengva atstatyti uosto infrastruktūrą, reikalingą kroviniams pervežti“, – sakė E. Pečkys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ukrainiečiai nusiteikę aršiai ginti Mariupolį ir į jokias derybas su Rusija neis, jei ši norės pasiimti uostamiestį sau.

„Prieš peršokant per apkasą reikėtų nesakyti „op“, nes apkase sėdintys ukrainiečiai gali bešokant ir kojas nutraukti. Mariupolį kol kas dar pirmiausiai reikia užimti, antra – Ukraina tikrai nesutiks sėsti prie derybų stalo, jeigu Mariupolį Rusija norės pasiimti sau. Turėsim dar didelį konfliktą, nes netgi tada, kai Rusija norės sėstis prie derybų stalo, aš esu tikras, kad Ukraina padarys viską, kad atsiimtų Mariupolį ir, kad kitas užgrobtas Azovo pakrantės vietoves“, – teigė karo analitikas.

Antroji karo Ukrainoje banga – ne tokia galinga, kaip Rusija žadėjo.

„Mes jau matom, kad tas puolimas nėra toks didelis, kaip Rusiaj teigė. Pati radikaliausia Rusijos visuomenės dalis, pavadinkim juos rusofašistais, jie ir dabar jau pradeda kalbėti, kad čia dar tik antra banga, tuoj bus trečia banga, tuoj mes surinksim ir pulsim, tačiau kol kas mes nematom tų ypatingų pasiekimų, nematom didesnių pajėgų. Taip, rusai šiek tiek pramoko kariauti, vis dėlto karas labai greitai mokina. Jie vis dar tebeturi persvarą ore ir tebeturi daugiau artilerijos, toliau terorizuoja Ukrainos miestus ir civilius gyventojus, bet to karinio puolimo, kokį jie žadėjo, mes nematom ir greičiausiai nebeišvysim“, – prognozavo E. Pečkys.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras UkrainojeMariupolisrusijos ekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių