Quantcast

Maltos valdžia sutiko pradėti nepriklausomą tyrimą dėl žurnalistės nužudymo

Maltos vyriausybė penktadienį nurodė pradėti nepriklausomą tyrimą dėl 2017 metais nužudytos žurnalistės Daphne Caruanos Galizios (Dafnės Karuanos Galicijos), praėjus vienai dienai po Europos Tarybos nustatyto termino pabaigos.

Premjeras Josephas Muscatas (Džozefas Muskatas) paskyrė atsistatydinusį teisėją vadovauti tyrimui dėl incidento, per kurį buvo susprogdintas žurnalistės ir tinklaraštininkės D. C. Galizios automobilis. Nužudytosios artimieji ir rėmėjai ne kartą prašė atlikti nepriklausomą tyrimą.

Premjero J. Muscato biuras teigė sutikęs pradėti tyrimą tik įsitikinęs, kad tai nepakenks baudžiamajam žmogžudystės tyrimo procesui.

Šiuo metu teismo laukia trys įtariamieji, tačiau žurnalistės nužudymo organizatoriai nenustatyti.

Tyrimui, kuris turi būti baigtas per devynis mėnesius, vadovaus atsistatydinęs teisėjas Michaelas Mallia (Maiklas Malia), bendradarbiaudamas su teisės specialistu Ianu Refalo (Ijanu Refalu) ir teismo medicinos ekspertu Anthony Abela Medici (Entoniu Abela Medičiu).

Birželio mėnesį Europos Taryba vyriausybei suteikė tris mėnesius pradėti viešą tyrimą, kurio nuo pat pradžių reikalavo visuomenė ir nužudytosios šeima.

Europos Taryba birželį Valetai skyrė trijų mėnesių terminą tokiam tyrimui pradėti. Maltos vyriausybė nurodė vedusi derybas su šia organizacija, kaip toks tyrimas galėtų būti vykdomas nepakenkiant baudžiamiesiems procesams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių