Quantcast

Maltoje dėl žurnalistės nužudymo areštuotas verslininkas – bandė išvykti iš šalies

Maltos policija dėl žurnalistės Daphne Caruanos Galizios (Dafnės Karuanos Galicijos) nužudymo trečiadienį areštavo vieną verslininką, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis policijoje.

Maltos pilietis Yorgenas Fenechas (Jorgenas Fenechas) buvo sulaikytas auštant savo jachtoje, kai bandė išvykti iš šalies, nurodė šaltinis.

Diena anksčiau vienam įtariamam tarpininkui buvo pasiūlyta malonė, jei jis nurodys žurnalistės nužudymo organizatorių.

„Vykdydami tyrimą dėl Daphne Caruanos Galizios nužudymo areštavome vyrą“, – sakė šaltinis – aukšto rango policijos pareigūnas.

„Arešto metu jis buvo savo jachtoje“, – nurodė šaltinis, kuris Y. Fenechą apibūdino kaip tyrėjus „dominantį asmenį“.

Y. Fenechas yra kompanijos „Electrogas“, kuri 2013 metais laimėjo daugiamilijoninį valstybės kontraktą naujai dujų jėgainei statyti, direktorius ir vienas savininkų.

Maltos Finansinės žvalgybos analizės skyrius Y. Fenechą taip pat vadina Dubajuje įsikūrusios kompanijos „17 Black“ savininku.

53 metų žurnalistė ir tinklaraštininkė D. C. Galizia, tyrusi korupciją premjero Josepho Muscato (Džozefo Muskato) artimiausioje aplinkoje, žuvo 2017 metų spalį sprogus jos automobilyje padėtai bombai.

Ji savo tinklaraštyje maždaug aštuoni mėnesiai prieš žūtį rašė apie „17 Black“ ir teigė, kad ši kompanija yra susijusi su Maltos politikais.

Maltos premjeras J. Muscatas antradienį sakė pažadėjęs įtariamam tarpininkui malonę, jei šis nurodys asmenį, užsakiusį nužudyti žurnalistę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių