Quantcast

Madridas: Katalonijoje per protestus sužeista beveik 300 policininkų

Katalonijoje per smurtinius protestus, kilusius anksčiau šį mėnesį ilgam įkalinus devynis katalonų separatistų lyderius, iš viso buvo sužeistabeveik 300 policininkų, penktadienį pareiškė Ispanijos vyriausybė.

Pasak jos atstovės Isabel Celaa (Isabel Sela), kalbėjusios per spaudos konferenciją po kassavaitinio ministrų kabineto susitikimo, per susirėmimus nukentėjo 289 pareigūnai, įskaitant 154, priklausančius Katalonijos regioninėms policijos pajėgoms.

Katalonijos skubios pagalbos tarnybos anksčiau pranešė, kad šiuo metu gydomi 593 žmonės, sužeisti per protestus, vykusius spalio 14–20 dienomis. 226 iš jų yra policininkai.

Vėliausi nukentėjusių pareigūnų skaičiai yra didesni, nes kai kurie iš jų, kaip paaiškėjo, gydomi privačiose klinikose, pareiškė vienas Vidaus reikalų ministerijos atstovas.

Įtakinga separatistų organizacija ANC trečiadienį, remdamasi Katalonijos sveikatos apsaugos departamento duomenimis, informavo, jog 579 žmonės nukentėjo nuo „policijos brutalumo“ per protestus.

I. Celaa nurodė, kad per demonstracijas buvo sulaikyta per 200 žmonių. Iš jų 134 suaugusieji ir 15 nepilnamečių stojo prieš teismą; dar 31 buvo pasiųstas už grotų. Iš 15 nepilnamečių 14 buvo paleisti lygtinai, o likęs buvo pasiųstas į nepilnamečių kalinimo įstaigą.

Barselonos ir kitų Katalonijos miestų gatves kelias dienas purtė demonstracijos, spalio 14 dieną Ispanijos Aukščiausiajam Teismui skyrus devyniems veikėjams, daugiausia ankstesnės Katalonijos vyriausybės nariams, iki 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Separatistų lyderiai buvo pripažinti kaltais dėl kurstymo maištauti, o iškelti kaltinimai susiję su jų vaidmeniu Katalonijai 2017 metais nesėkmingai mėginus paskelbti nepriklausomybę.

Demonstrantai padeginėjo automobilius ir šiukšliadėžes, taip pat svaidė akmenis, Molotovo kokteilius ir plieninius šratus į policininkus, o šie savo ruožtu naudodavo lazdas ir gumines kulkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
O kiek policija sužeidė civilių!?

Čiubaka

Čiubaka portretas
Politrukas dar negavo įsakymo kriuksėt šiuo klausimu

Ei Linkeviciau

Ei Linkeviciau portretas
Lisk is po lovio, vezk laisves kovotojams bandeliu ir arbatos !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių