Quantcast

M. Podoliakas: Rusija tyčia apšaudo koridorius, kuriais TATENA misija turi vykti į Zaporižios AE

Rusijos pajėgos tyčia apšaudo koridorius, kuriais Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) misija turi vykti į Zaporižios atominę elektrinę, kad nukreiptų ją per laikinai okupuotą Krymo, Donecko ir Luhansko sričių teritoriją.

Tai antradienį pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, praneša „Ukrinform“.

„Viskas suprantama. Rusija tyčia apšaudo koridorius, kuriais TATENA misija turi pasiekti Zaporižios AE. Daroma visa, kad būtų galima pasiūlyti jai vykti per okupuotas teritorijas. Ukrainos pozicija nesikeičia. Prieiga tik per Ukrainos kontroliuojamą teritoriją. Jėgainės demilitarizacija. Skubus Rusijos kariuomenės išvedimas iš jos. Elektrinėje Ukrainos personalas“, – parašė jis tviteryje.

Kaip jau buvo pranešta, TATENA misija, turinti lankytis Rusijos pajėgų užimtoje Zaporižios atominėje elektrinėje, atvyko į Kyjivą.

Antradienį CNN reporteriai pastebėjo TATENA delegacijos narius viešbutyje Ukrainos sostinėje. Delegacijai vadovauja TATENA generalinis direktorius Rafaelis Grossis.

Misijos vizitas vyksta nesiliaujant Zaporižios AE apšaudymams ir didėjant būgštavimams dėl galimos branduolinės katastrofos.

Pranešama, kad TATENA delegacija Zaporižios jėgainėje lankysis keturias dienas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeTATENAkoridorių apšaudymasZaporižios AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių