Quantcast

A. Lukašenka nurodė pateikti „tikslų ir karišką“ atsaką Vakarų sankcijoms

Baltarusijos vyriausybė privalo „tiksliai ir kariškai“ imtis atsako į Vakarų sankcijas, penktadienį pareiškė šalies autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Mūsų ekonomika patiria beprecedentį savo mastu... spaudimą iš išorės. Tęsiami ne tik agresyvi retorika, bet ir veiksmai. Vadinasi, reiktų kruopščiai išanalizuoti mūsų taikomas priemones. Galvoju, kad tai jau padaryta“, – sakė jis per Minske įvykusį pasitarimą dėl šalies socialinio ir ekonominio vystymosi.

A. Lukašenkos žodžius citavo jo spaudos tarnyba. Jis pridūrė, kad Baltarusija ne pirmą kartą susidūrė su sankcijų spaudimu ir kad šalyje tam rengtasi mažiausiai pusmetį, o vyriausybėje veikia vadinamasis kovos su krize štabas.

„Valstybės vadovas pabrėžė, kad bendrai vyriausybė turi šiais klausimais užsiimti principingai, be biurokratinio vilkinimo, tiksliai ir kariškai“, – sakoma spaudos tarnybos pranešime.

Anot A. Lukašenkos, šalis sugebėjo išlaikyti ekonomikos augimą ir neleisti daugumos problemų perkelti į žmonių kasdienį gyvenimą. „Štai pagrindinė užduotis. Kad ir kokios būtų sankcijos, kad ir kaip mus spaustų, kad ir ką bandytų su mumis padaryti, mes privalome taikyti tokias priemones, kad žmonės šių sankcijų nepajustų. Bent jau kad šios iš išorės [taikomos] sankcijos ir priemonės nelemtų žmonių gyvenimo“, – pareiškė jis.

Ketvirtadienį Europos Sąjunga paskelbė sprendimą išplėsti sankcijas Minsko režimui dėl migrantų krizės prie bloko rytinių sienų.

Tarp juridinių asmenų, kuriems nuo šiol bus taikomos sankcijos, yra kompanijos „Belarusnafta“, „Belšyna“, „Grodna Azot“, pasienio specialiosios pajėgos (OSAM).

Sankcijos bus taikomos ir teismų sistemos, įskaitant Aukščiausiąjį Teismą, Valstybinės kontrolės komitetą, taip pat žiniasklaidos atstovams. Į sąrašus taip pat įtraukti aukšto rango pareigūnai, kelionių operatoriai, viešbučiai. Tarp pastarųjų yra valstybinė įmonė „Centrkurort“, turizmo bendrovė „Oskartur“, viešbučiai „Minsk“, „Planeta“.

ES patvirtinus penktą sankcijų Baltarusijai paketą sąrašuose iš viso yra 183 asmenys ir 26 organizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziuerek lukosiau kad kalCONai ant subines

ziuerek lukosiau kad  kalCONai  ant subines   portretas
neperplystu per puse nuo ytampos....

Audronė

Audronė portretas
Niekada Lukašenkai nerūpėjo jo tauta!Baltarusija didelė ir turtinga šalis,bet visas žmonių sukurtas gėris atitenka to tarakono ir jo pakalikų gaujai.Kodėl jūsų manymu niekas neprašo ten prieglobsčio?Sankcijos uždėtos tiems,kas finansuoja nusikalstamą jo veiklą.

Pirmyn algiai greitai ir kiti

Pirmyn algiai greitai ir kiti  portretas
gaidžiai - žemyn kelnes, atsukit į vakarus tūzus ir kruškitės iki mpamėlynavimo. Būtinas jums atributas - švirkštas smegenyse su vakcina vakarietiška. Ir už lūpos.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių