Quantcast

A. Lukašenka: NATO „metodiškai“ telkia karinę infrastruktūrą prie Baltarusijos sienų

NATO sistemingai telkia puolamąją infrastruktūrą palei Baltarusijos sienas, penktadienį pareiškė autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Mūsų šalis, būdama jungiamoji grandis tarp Vakarų ir Rytų, pateko į civilizacijų konfrontacijos epicentrą. Mes netirštiname spalvų, o konstatuojame faktą: prie mūsų sienų metodiškai telkiama NATO puolamoji karinė infrastruktūra“, – jį citavo valstybinė naujienų agentūra BELTA.

A. Lukašenkos teigimu, be Lenkijoje dislokuotų tarptautinių pajėgų, prie Baltarusijos formuojama nauja mechanizuota divizija, palaikoma šiuolaikinių amerikietiškų tankų „Abrams“.

„Du batalionai stovės tiesiogine prasme 20 km atstumu nuo Bresto“ – pareiškė baltarusių lyderis.

„Nepriklausomybės metais sukurta saugumo ir gynybos sistema, nuosekli taikinga politika, tarptautiniai susitarimai sukuria mums pagrindą, leidžianti atremti karines grėsmes“, – tęsė jis.

„Rusija ir daugelis kitų šalių yra suinteresuotos stipria Baltarusija. Nes tai yra pačios Rusijos stiprybė. Destabilizacija Europos centre tikrai bus užkrečiama ir sukels grandininę reakciją, kuri išplis į Rytus, Vakarus ir Pietus“, – pareiškė A. Lukašenka.

Jis sakė esąs pasirengęs dislokuoti savo šalyje rusų karių, jei padėtis paaštrės.

„Jei reikės dėl mūsų kuriamos Sąjunginės valstybės saugumo, Baltarusijos ir Rusijos saugumo, čia dislokuoti visas ginkluotąsias pajėgas su visų rūšių ginkluote – jos čia bus nedelsiant dislokuotos“, – perspėjo A. Lukašenka.

Tuo metu Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas penktadienį sakė, kad Minskas dar neprašė Kremliaus dislokuoti pajėgas Baltarusijos teritorijoje.

„Šiuo klausimu iš Baltarusijos negauta jokių kreipimųsi. Jūs žinote, kad tai įmanoma tik po oficialaus vienos šalies vadovų kreipimosi į kitos šalies vadovus. Šiuo atžvilgiu yra įstatymų nustatytų procedūrų ir įstatymų nustatytų įgaliojimų“, – žurnalistams pareiškė D. Peskovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad šiuo metu dislokuoti rusų karių Baltarusijoje nebūtina.

Kalbėdamas apie Vakarų sankcijas, A. Lukašenka tvirtino, kad pagrindinis jų tikslas yra išprovokuoti neramumus, apsunkinant eilinių baltarusių gyvenimą.

„Vakarai patys supranta sankcijų taktikos nuostolingumą. Todėl sankcijas ir taiko etapais – paketais. Jie ieško mūsų skausmingų vietų. Visų pirma smogiama baltarusių ekonomikos eksportiniams sektoriams: naftos chemijos, mašinų gamybos, kalio ir taip toliau. Tačiau pagrindinis tikslas yra palikti žmones be pensijų, atlyginimų, pašalpų, švietimo, medicinos paslaugų ir sukelti baltarusių nepasitenkinimą“, – pareiškė valstybės vadovas.

Praėjusį mėnesį Europos Sąjunga ėmėsi baudžiamųjų priemonių prieš pagrindinius Baltarusijos ekonomikos sektorius, Minskui priverstinai nutupdžius „Ryanair“ lėktuvą ir sulaikius opozicijos tinklaraštininką Ramaną Pratasevičių.

Be to, Briuselis grasino išplėsti sankcijas, pernai paskelbtas Baltarusijai dėl protestų malšinimo po ginčijamų prezidento rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pertekliniai kostiumuoti

pertekliniai kostiumuoti portretas
...o kiaule ...metodishkai dergia Lietuvai-NATO ..perka ir siuncia tarakonus

Anonimas

Anonimas portretas
Kolukietis su savo "haremu "nebegali naudotis privogtais tautos turtais ,tai skleidzia dezinformacija apie NATO pajegas ,,Bu,BU,Nereikejo uzsienyje slepti Bialorusiu finansus ,,ten ir privogtos tautos pensijos,//,O kaip karaliukui-bulviniui ,nesinori i SAJUNGA su Rusija oi ,VEI ,oi,,Nenori tapti chalujum,PUTINUI,,bet padetis labai ribota ,,Vargena --is rytu ji rusai griebia ,,o is vakaru ---mazute Lietuva su savo pusesere Lenkija puola ,,,ir vaidenasi zviegenciam ikaraliukui NATO prie jo lovos..WAU ,,kumeliui neramu ,,,savo piliecius graudena ,,oi ,kokie visi negeri IR "aitvarai" nebenesha jam turtu=== ES uzdare jo pinigelius wau.

   portretas
puiku. Kaliningrade irgi daug kas stovi…
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių