Quantcast

A. Lukašenka atleido ambasadorių, kritikavusį Baltarusijos valdžią

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka atleido ambasadorių Argentinoje, Čilėje, Paragvajuje, Peru bei Urugvajuje Vladzimirą Astapenką, kritikavusį Baltarusijos valdžią.

„Vladzimiras Astapenka atleistas iš Baltarusijos Respublikos pasiuntinio Argentinoje ir... Urugvajuje, Čilėje, Paragvajuje, Peru pareigų dėl prasižengimo, nesuderinamo su buvimu diplomatinėje tarnyboje“, – paskelbė prezidentūra, kurią antradienį citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Atitinkamą įsaką A. Lukašenka pasirašė antradienį.

„Pagal įsaką Vladzimiras Astapenka taip pat neteko nepaprastojo ir įgaliotojo pasiuntinio diplomatinio rango“, – sakoma BelTA pranešime.

Vladzimiras Astapenka atleistas iš Baltarusijos Respublikos pasiuntinio Argentinoje ir... Urugvajuje, Čilėje, Paragvajuje, Peru pareigų dėl prasižengimo, nesuderinamo su buvimu diplomatinėje tarnyboje.

Spalio pabaigoje portalas tut.by skelbė, jog V. Astapenka pateikė antrą atsistatydinimo prašymą, pareiškęs, kad atsisako dirbti būdamas pavaldus „asmeniui, neturinčiam teisės reikšti baltarusių tautos valios“.

„Po inauguracijos, rugsėjo 23 dieną, pateikiau prašymą atleisti mane iš pareigų šalių susitarimu... Jokios reakcijos į jį nesulaukiau. Dabar atšaukiau tą pareiškimą ir spalio 27 dieną pateikiau naują“, – portalui sakė ambasadorius.

Rugsėjo 23 dieną įvyko A. Lukašenkos inauguracija, kuri iki paskutinės akimirkos buvo laikoma paslaptyje. Per ją A. Lukašenka, paskelbtas rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų nugalėtoju, davė priesaiką šeštai kadencijai. Tai dar padidino politinę krizę Baltarusijoje.

Pasak V. Astapenkos, naują pareiškimą jis parašė reikalaudamas atleisti jį iš pareigų pagal kitą darbo kodekso straipsnį – „dėl darbdavio įstatymų pažeidimų, trukdančių atlikti darbą pagal darbo sutartį“.

„Valstybės vadovo tarptautinio teisėtumo nebuvimas neleidžia man ir kaip diplomatui, ir kaip savo šalies patriotui tęsti sąžiningą ambasadoriaus pareigų vykdymą, būnant pavaldžiam asmeniui, neturinčiam teisės reikšti baltarusių tautos valios“, – tuomet sakė V. Astapenka.

Baltarusijoje jau beveik trys mėnesiai vyksta masiniai protestai dėl prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas75

Jonas75 portretas
Oi kaip baisu atleido , pas mus skiriami savi ir problemu ner...

Jonas

Jonas portretas
Matyt jam gerai sumokėjo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių